Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Digitaliserat jordbruk är framtidens jordbruk

Hos oss växer framtidens digitaliserade jordbruk fram. Det är ett konkurrenskraftigt och mer hållbart jordbruk. För oss och för kommande generationer.

Jordbrukets digitalisering har bara börjat

En digitalisering av jordbruket bäddar för framtidens jordbruk. Genom att ta vara på de möjligheter digitaliseringen innebär blir jordbruket ännu smartare. Uppkopplade maskiner, delning av data och Internet of Things, IoT, möjliggör nya, innovativa lösningar och smidigare processer. Och med hjälp av Artificiell Intelligens, AI, blir det möjligt att analysera större mängder data. Det som började med precisionsodling har nu kommit till nästa nivå. Digitaliseringen av jordbruket är här. Och den har bara börjat.

Framtidens jordbruk med hållbarhet i fokus

Jordbruket blir en allt viktigare nationell tillgång, och så bör det förbli. Förutom att vara central för Sveriges livsmedelsförsörjning bidrar jordbruket också till både levande landsbygd och ett hållbart samhälle. Med digitaliseringen av jordbruket skapas en mer hållbar livsmedelskedja hela vägen från jord till bord. De nya tekniska lösningarna bidrar till att göra jordbruket hållbart, till exempel genom att öka djurens välmående, jordbrukarnas lönsamhet och ett minskat klimatavtryck. Genom att digitalisera jordbruket skapas framtidens smarta jordbruk med hållbarhet i fokus.