Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Konsumentupplevelse av smak och doft hos livsmedel och andra produkter

<p>Konsumentens upplevelse, gillande och köpbeslut är nyckelfaktorer för en framgångsrik produkt. Genom att ta in konsumentens upplevelser i alla faser av produktutvecklingen skapas en mer effektiv och lyckad process. På RISE arbetar vi med flera olika typer av konsumenttester av smak och doft för att förstå hur din produkt upplevs!</p>

Att förstå hur konsumenten tänker, resonerar och upplever en produkt kan användas i olika skeden i produktutveckling av livsmedel och andra produkter för att ta fram nyckelparametrar i produkten såsom smak, munkänsla, hälsoaspekter eller varifrån livsmedlet kommer. Detta kan användas tidigt i produktutvecklingen för att ringa in de viktigaste konkurrenterna eller noterbara smakerna eller i slutet för att avgöra om din produkt föredras framför konkurrenterna eller om något bör förändras.

För att träffa rätt med smak, doft, munkänsla och utseende på din produkt är det viktigt att förstå vad konsumenten förväntar sig och önskar från produkten. Genom att tidigt få med konsumentens upplevelser kan utvecklingsprocessen effektiviseras.

RISE har många års erfarenhet av olika typer av både kvantitativa och kvalitativa konsumentmetoder anpassat för olika delar i produktutvecklingsprocessen. Metoder vi bland annat erbjuder är fokusgruppsstudier, projective mapping, CATA/RATA, gillandetester och preferenstester. Analyserna kan med fördel  kombineras med sensoriska analyser med analytisk panel eller instrumentella mätningar. 

Vår expertis har många års erfarenhet av att arbeta med livsmedel, läkemedel och hygienprodukter men metoderna är även applicerbara på andra typer av produkter. 

Vi erbjuder:

  • Stor konsumentdatabas med stor demografisk bredd.
  • Livsmedelsgodkänt prepareringskök samt samarbete med restaurang för större provningar.
  • Sensoriska bås för enskilda tester och större lokaler för kvantitativa tester.
  • Onlinebaserad mjukvara för insamling av data, i laboratoriemiljö, hemmet eller situationsanpassat såsom i affärer, ute etc.
  • Personal med lång erfarenhet av både experimentella upplägg såväl som fokusgruppsledning.
  • Utvärdering av resultaten med passande statistiska analyser.
Penny Bergman

Kontaktperson

Penny Bergman

Forsknings-och Affärsutvecklare

+46 10 516 57 40

Läs mer om Penny

Kontakta Penny
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.