Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Batteriforskning

RISE har en omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom batteriområdet. Våra resurser sträcker sig över hela värdekedjan, från material till produkt och från användning till återanvändning.

Batteriforskning på RISE handlar främst om forskning och analys på batterimaterial, produkter och komponenter i batteriets olika utvecklingsstadier. Vi vågar ta oss an svåra utmaningar inom området batteriforskning. 

Batteriforskningsresurser @RISE 

När du kontaktar oss med en forskningsfråga eller angående ett samarbete inom området batterier drar du nytta av våra befintliga resurser och vår provningsmetodik. Men vi kan och vill mycket mer än så – vi lockas av outforskad mark och gillar utmaningar! Berätta vilken problemställning du har inom batteriutveckling och vi anpassar labb, utrustning, beräkningsmetodik och analysförmåga så att den passar ditt behov. 

Bild: Den tillämpade forskningen kan vara en brygga mellan akademi och industri men det kan också handla om direkta samarbeten.

Hur du finansierar din batteriforskning 

Vill du forska inom batteriområdet men saknar finansiering? Vi hjälper dig med en forskningsansökan och stöttar dig i arbetet. Exempelvis kan vi arbeta tillsammans med att sätta ihop ett konsortium där vi söker finansiering. 

Våra samarbetspartners inom batteriforskning 

Inom batteriforskning på RISE arbetar vi nära industrin, ofta i samverkan med offentliga finansiärer från Energimyndigheten, Vinnova och Horizon Europe. Vi samarbetar med både svenska och utländska företag och forskningsinstitut. Vi utför även direktfinansierade forskningsuppdrag. Graden av sekretess anpassas till kundens samt forskningsfinansiärens önskemål. 

Batteriforskning @RISE 

Vi arbetar med allt från delarna i en battericell till det färdiga elfordonet såväl som fordonets nyttjande i samhället till batteriets återvinning. Här nedan kan du läsa mer om vår batteriforskning.

Produktionsprocesser 

+

Functional Safety 

+

Brandsäkerhet

+

Tillförlitlighet och miljötålighet

+

Övrig forskning kopplad till batterier

+

Du är varmt välkommen att kontakta oss! Hör av dig till kontaktpersonen nedan, eller läs vidare inom det område du är intresserad av. Du kan även läsa mer om vad vi arbetar med inom batteriområdet på vår samlingssida för batterier.

Mer om batterier på RISE 

Är du intresserad av säkerhetskritisk provning av batterier? Läs mer på vår sida om säkerhetskritisk provning.

Lars Fast

Kontaktperson

Lars Fast

Forskare

+46 10 516 54 02

Läs mer om Lars

Kontakta Lars
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Maciej Wysocki

Kontaktperson

Maciej Wysocki

Projektledare

+46 70 577 58 51

Läs mer om Maciej

Kontakta Maciej
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.