Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Artificiell intelligens för batterier

Vi hjälper dig att tillämpa metoder för artificiell intelligens och maskininlärning för batterihantering, med potential att förbättra prestanda, livslängd, tillförlitlighet och säkerhet för batterisystem för mobila och stationära applikationer. Detta kan stärka den batterirelaterade verksamheten för ditt företag.

Batterier har använts för att driva på industrialiseringen av världen. Efterfrågan på batterier i Europa under de kommande åren kommer att växa enormt. Användningen av elektriskt drivna system och speciellt batteridrivna system har vuxit kraftigt under de senaste decennierna, vilket resulterat i krav på ökad batteriprestanda. Globala trender mot ett fossilbränslefritt samhälle ökar också investeringarna i batteriteknik. Nästa generation av teknik- och batterilösningar är fördelaktiga för industrier och R&D aktörer.

Vi på RISE hjälper till att analysera nya batterier med hjälp av AI-teknik applicerad på batterihanteringssystem (BMS) för tillförlitlig uppskattning av nuvarande och framtida hälsotillstånd för batterier i en industriell miljö.  Med ny möjliggörande teknologi kan vi stärka batteriverksamheten för industrin med avseende på hållbarhet och cirkularitet. Vi använder AI baserade metoder för att modellera, analysera och designa kostnadseffektivt.

Vi har informationen och lösningar inom följande områden:

  • Ett brett utbud av metoder och tillämpningar av artificiell intelligens, maskininlärning, digitala tvillingar för batteri, smarta batterihanteringssystem (BMS) och andra områden relaterade till industriell användning av batteri.
  • Tillståndsbedömning av batteri, diagnostik och mätning av laddningstillstånd (SoC) och hälsotillstånd (SoH) eller livslängd
  • AI-baserad modellering av batteriets åldrande och slitage (modellera, analysera och designa kostnadseffektivt)
  • Identifiera batterier med hög risk för fel och utvärdera tillförlitligheten av befintliga sensormätningar
  • Nästa generations teknik- och batterilösningar

Målområde relaterat till artificiell intelligens och batterier

  • Hållbarhet
  • Cirkularitet
  • Säkerhet
  • Möjliggörande teknik

Kontaktperson

Madhav Mishra

Senior Scientist

+46 10 228 42 69

Läs mer om Madhav

Kontakta Madhav
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.