Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Säkerhetskritisk batteriprovning

Provning av batterier, godkännande och certifiering enligt standard blir allt viktigare i takt med samhällets ökade elektrifiering. RISE och SEEL hjälper dig med hållbar batteriprovning i våra säkra och moderna testmiljöer.

Batteriprovning i säker och hållbar testmiljö

Att prova batterier hos RISE innebär en tids- och kostnadseffektiv batteriprovning med största möjliga omtanke om miljön. Du får tillgång till en världsledande och explosionssäker testmiljö samtidigt som du drar nytta av vår långa erfarenhet och expertis inom batterier.

Hjälp med allt inom batteriprovning

Vi hjälper dig med alla moment inom batteriprovning – hela vägen från behovsanalys till provning och certifiering mot befintliga standards och lagkrav. Ett batteri behöver utsättas för vibration, mekanisk stöt, extrema temperaturer och provoceras för att garantera säkerheten och godkännas inför marknadsintroduktion.

Batteriprovning som ger tillgång till expertis och forskning

Genom att du får tillgång till den senaste tekniken och expertisen kommer du att ligga steget före dina konkurrenter redan från start. Hos oss får du batteriprovning med hög kvalitet baserad på gedigen kunskap. Dessutom får du tillgång till hela vårt forskningsinstituts expertis!

Opartisk och tillförlitlig batteriprovning

RISE är ett oberoende institut, vilket innebär opartiska och objektiva tester. Vidare möjliggör vår inomhusmiljö kontrollerbarhet och repeterbarhet som ger tillförlitliga provresultat. Tack vare en toppmodern reningsanläggning tas både rökgaser och släckvatten omhand, vilket innebär högsta möjliga miljövänlighet vid provning av batterier.

Följ batteriprovningen på plats eller digitalt

Du väljer själv om du vill medverka på plats eller digitalt. Oavsett om du befinner dig på plats eller följer batteriprovningen på distans kommer du att kunna justera, påverka och lära dig av provningen längs hela vägen. Under hela provningen har du en tät och utvecklande dialog med våra forskare och experter.

Vägledning inför produktlansering

Batteriprovning hos RISE banar vägen för din produktlansering och din övriga verksamhet kan rulla på som vanligt under tiden som du provar batterier. Vi vägleder dig till rätt prover och genomför dem på ett säkert sätt. Hela tiden med både säkerhet och hållbarhet i fokus!

Några av våra vanliga batteriprovningar

Exempel på några standarder inom batteriprovning

Vi hjälper till att utföra de prov som ingår i bland annat standarderna UNECE R100, UN38.3, GB 38031, GTR20, KMVSS TP48 och SAE J2464. Men vi testar mot många fler än så. Kontakta oss för att få vägledning kring standarder inom batteriprovning.

Vill du prova batterier?

Du är välkommen att kontakta oss direkt eller via formuläret. Beskriv din utmaning eller produkt så guidar vi dig till rätt provning. Eller gör en direktbeställning utifrån ditt behov.  

Vårt mål är att svara dig inom 48 timmar.

Säkerhetskritisk provning av batterier

Vår säkerhetskritiska provning av batterier genomförs i vårt toppmoderna, explosionssäkra och hållbara labb i Borås. Anläggningen öppnar hösten 2023 och har den senaste tekniken och utrustningen för batteriprovning.

Vår kapacitet för batteriprovning

Vi hanterar komponenter i alla storlekar upp till 700 kg batteripack. Vår stora hall kan hantera brand från en större personbil. Väggarna på 500 mm med 32 mm armering och 160 mm ståldörrar garanterar en säker provning upp till 8 MW.  

Pris och leverans - batteriprovning

Vi utgår alltid från dina behov och utmaningar och ger dig ett pris utifrån vilken batteriprovning du önskar.

Resultatet från batteriprovningen levereras enligt ditt önskemål, antingen i form av en rapport eller via datafil.

Brett samarbete inom batteriområdet

Vi har bred kompetens inom bland annat material, EMC, AI, cybersäkerhet, digitalisering och batteriutbildning. Vi hjälper dig gärna vidare i din produkt- och verksamhetsutveckling. Du kan se oss som din långsiktiga, externa samarbetspartner inom batterier.

Fyll i formuläret för att kontakta oss

CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.
Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter
Magnus Ling

Kontaktperson

Magnus Ling

Säljare

+46 73 076 06 14

Läs mer om Magnus

Kontakta Magnus
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.