Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Atmosfärisk korrosion

RISE har lång och omfattande erfarenhet samt verksamhet inom studier av atmosfärisk korrosion av konstruktioner utomhus i flera applikationer.

Utsatta konstruktioner utomhus inklusive byggnader, broar, tunnlar samt olika typer av fordon - bilar, båtar och flygplan - utsätts för atmosfärisk miljö under service.

Atmosfärisk miljö är en viktig fråga för applikationer av ovan-nämnda konstruktioner utomhus på grund av olika korrosiva parametrar, primärt kloridhaltiga ämnen (salt) och luftföroreningar (SO2, O3, NO2, osv.) under inverkan av fukt.

Vårt erbjudande

Vi har ett antal olika expertiser kopplade till korrosion i atmosfär såsom korrosionsskyddkorrosion i infrastruktur, fordonskorrosion, rostskyddsmålning och nedbrytning av organiska beläggningar.

Vi bedriver standardiserad och kundanpassad provning på våra fältstationer, varav den största är på Bohus Malmön, accelererad korrosionsprovning efter olika fordonsstandardiserade tester och testmetoder som är ackrediterade av SWEDAC, samt mobil korrosionsprovning på lastbilstrailers.

Vi har ett flertal medlemsprogram inom atmosfärisk korrosion såsom aerospacebandlackeringfordonskorrosionkorrosionsskydd och ytteknik.

Vi erbjuder också bestämning av metallers korrosivitetskategorier i olika miljöer.

Johan Tidblad

Kontaktperson

Johan Tidblad

Enhetschef

+46 73 512 56 82

Läs mer om Johan

Kontakta Johan
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Expertis

Korrosion i vätskor

Många konstruktioner utsätts för vätskor, så som vattenledningar, kopplingar, kylvattensystem, kondensorer, fartyg mm. Korrosionsproblematiken skiljer sig oftast mellan olika konstruktioner och miljöer, vilket RISE har lång erfare…
Tjänst

EIS för karakterisering av korrosion

Elektrokemisk impedansspektroskopi (EIS) är en oförstörande teknik som används för att karakterisera elektrokemiska förlopp såsom korrosion. Det kan handla om nedbrytningen av en skyddande färgfilm eller en skyddsbeläggning i ett …
Tjänst

PDP för karakterisering av korrosion

Linjär polarisation (PDP) är en elektrokemisk metod användbar för att studera ett flertal kritiska egenskaper i elektrokemiska förlopp. För korrosion kan metoden användas för att bestämma korrosionspotential, korrosionshastighet, …
Tjänst

Provning av väder­beständighet för material

Faktorer som UV-ljus, temperatur, fukt och regn har en nedbrytande effekt på de flesta material. Genom accelererad artificiell provning kan ett materials hållbarhet bestämmas under kontrollerade former.
Expertis

Nedbrytning av organiska beläggningar

Att förstå nedbrytning av organiska beläggningar är av yttersta vikt för att kunna  förutsäga livslängden för färgbelagda metaller och ett steg på vägen för att designa nya och mer hållbara alternativ. Med spek…
Tjänst

Optisk ytanalys

Karakterisering av optiska egenskaper hos material med hjälp av UV-VIS-NIR och FT-IR spektroskopi.