Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Atmosfärisk korrosion

Utsatta konstruktioner utomhus är byggnader, infrastruktur och material i vägmiljö såsom broar och tunnlar och olika typer av fordon; bilar, båtar och flygplan. Inomhus kan korrosion orsaka skador på elektronik och på unika kulturhistoriska objekt. RISE har lång erfarenhet och verksamhet inom alla dessa områden.

Korrosion i utomhusatmosfär påverkas i första hand av kloridinnehållande föroreningar (salt) och luftföroreningar under inverkan av fukt. Inomhus är ofta korrosionen lägre men påverkas av fler faktorer beroende av miljötyp.

Vårt erbjudande

Vi har ett antal olika expertiser kopplade till korrosion i atmosfär såsom korrosionsskyddkorrosion i infrastruktur, fordonskorrosion, rostskyddsmålning och nedbrytning av organiska beläggningar.

Vi bedriver standardiserad och kundanpassad provning på våra fältstationer, varav den största är på Bohus Malmön, accelererad korrosionsprovning, samt mobil korrosionsprovning på lastbilstrailers.

Vi har ett flertal medlemsprogram inom atmosfärisk korrosion såsom aerospacebandlackeringfordonskorrosionkorrosionsskydd och ytteknik.

Vi erbjuder också bestämning av metallers korrosivitetskategorier i olika miljöer.


Johan Tidblad

Kontaktperson

Johan Tidblad

Enhetschef

Läs mer om Johan

Kontakta Johan

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.