Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Svensk kompositförening

Svensk kompositförening har målsättningen att engagera ett hundratal svenska kompositföretag, materialleverantörer och andra intressenter för att stärka den svenska kompositbranschen.

Svensk kompositförening styrs via ett medlemsprogram inom RISE och ett nära samarbete finns med motsvarande nordiska förbund. Vi har som mål att stärka kompositföretagen. Som medlem får du bland annat:

  • En mötesplats och ett nätverk för svenska kompositföretag och andra intressenter
  • Inbjudan till regelbundna informationsträffar, workshops och seminarier i hela Sverige
  • Inbjudan till en årlig kompositkonferens med seminarier och middag
  • Möjlighet att initiera FoU-projekt och serviceprogram

Kontakta oss för mer information och för att bli medlem.

Fakta om nätverket

Namn

Svensk kompositförening

Medlemskap

Medlemsavgift: Kontakta Christian Olsson för mer detaljer (se nedan)

Kontakta oss för mer information och för att bli medlem. Se kontaktinformation nedan.

Behandling av dina personuppgifter

Christian Olsson

Kontaktperson

Christian Olsson

Projektledare

+46 10 228 49 34

Läs mer om Christian

Kontakta Christian
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Område

Lättvikt

Utvecklingen av lättviktslösningar drivs av globala klimat- och resursutmaningar. Med lättare produkter kan utsläpp och energianvändning minska. Det ger både mindre klimatpåverkan och starkare konkurrenskraft. Flera branscher har …
Berättelse

Lättare stålkomponenter med komposit

Gestamp HardTech levererar ett flertal olika stålkomponenter till fordonsindustrin. Ökande krav på viktminskning har gjort kolfiberkompositer intressanta som förstärkning av vissa komponenter, ett utvecklingsarbete som RISE anlägg…
Berättelse

Ny bildesign tack vare komposit

Framtidens bilar är allt lättare. Varje minskat kilo skapar större räckvidd. Samtidigt förändras bilarnas design. Vi kan se små förändringar redan på elbilarna men de större designförändringarna sker i och med de autonoma bilarnas…
Tjänst

Tryckprovning av kompositmaterial

RISE erbjuder tryckprovning av kompositmaterial enligt föreskrivna normer. Finns behov av skräddarsydd provning tas nödvändig utrustning fram.
Tjänst

Skjuvprovning av kompositmaterial

RISE erbjuder skjuvprovning av kompositmaterial enligt föreskrivna normer. Finns behov av skräddarsydd provning tas nödvändig utrustning fram.
Tjänst

Böjprovning av kompositmaterial

RISE erbjuder böjprov av kompositmaterial enligt föreskrivna normer. Finns behov av skräddarsydd provning tas nödvändig utrustning fram.
Tjänst

Porhaltsmätning av kompositer

Porhaltsmätning är ett effektivt sätt att undersöka och analysera kvalitén på ett kompositmaterial. Metoden är enkel och går snabbt att utföra på urtagna provbitar.