Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Finansiering för hållbar omställning

Kapital- och finansmarknader är ett smörjmedel i vår ekonomi, och kapitalet behöver investeras i "rätt" projekt och verksamheter för att vara en möjliggörare för hållbar omställning. Vi erbjuder expertstöd, utbildning och coachning för de finansaktörer som vill vara steget före regelverk, taxonomi och ESG och kunna följa upp sin verkliga "impact".

Finansaktörer - oavsett om man är en traditionell bank, en VC eller PE-firma eller en mindre nischaktör - måste idag minst förhålla sig till EU-taxonomin och övriga regelverk. Finansaktörer som vill göra hållbara investeringar till en konkurrensfördel måste ligga steget före taxonomin och övriga regelverk. Vi ser att fler och fler bolag tittar på hur de kan stärka en sådan position genom höga ambitioner avseende ”impact”. 

Vi erbjuder en metod som kan hantera både obligatoriska, frivilliga och självvalda rapporteringsbehov, och som tillåter och följer upp utveckling och förbättring genom att hantera data på ett trovärdigt, spårbart och transparent sätt. Detta åstadkoms genom att formalisera mätningsprocesser så att relevanta data är tillgängliga både för olika externa rapporteringskrav och uppföljning av interna strategier. Mätningen och uppföljningen kan också aggregeras på portföljnivå.

Vi erbjuder också en plattform för att samla aktörer och utforska, utveckla och forma nya samarbeten för cirkulära affärsekosystem. Aktörer kan vara start-ups såväl som befintliga företag, offentlig sektor och andra finansaktörer, och metoden inkluderar workshops och möten för gemensamt kunskapshöjande, samt match-making för optimering av gemensamma affärer. För er innebär detta möjlighet att hitta nya kunder, utveckla nya affärer och stärka ert varumärke.

Vi erbjuder expertis inom hållbarhet och finansiering. Vår expertis täcker områden som cirkulär omställning, omställning av tung industri, innovationsledning, affärsmodellsutveckling och ett brett spann av teknik och teknisk innovation. Vi har dessutom bred kompetens och erfarenhet av vilka finansaktörer och finansieringsformer som stödjer olika typer av omställningsprojekt. Vi kan erbjuda dialog och rådgivning avseende finansieringsalternativ och möjligheter kopplat till just er position, strategi och plan.

Ann-Charlotte Mellquist

Kontaktperson

Ann-Charlotte Mellquist

Enhetschef

+46 70 265 65 60

Läs mer om Ann-Charlotte

Kontakta Ann-Charlotte
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.