Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE och Piteå kommun tecknar gemensam avsiktsförklaring

03 juli 2023, 17:12

Samarbete mellan Piteå Kommun och RISE. Foto: Jacob Gabrielsson

Piteå kommun och RISE vill fördjupa sitt samarbete genom att teckna en gemensam avsiktsförklaring som syftar till att hitta områden för ömsesidig nytta genom forskning och innovation.
– Vi har sedan tidigare ett väl fungerande samarbete genom ett flertal utvecklingsprojekt men genom att ta det här steget hoppas vi stärka samarbetet och samverkan ytterligare, säger Kata Nilsson, kommunalråd i Piteå kommun.

 

Samarbetet mellan Piteå Kommun och RISE kan innefatta forskning och innovation inom tekniska områden eller samhällsvetenskap. RISE verksamhet i Piteå finns inom avdelningarna Prototypande Samhälle, Bioraffinaderi och energi samt Polymer, fiber och komposit och ligger väl i linje med Piteå kommuns spetsområden. Bägge parter ser en stor potential i ett vidareutvecklat samarbete.

– Det känns väldigt bra och inspirerande att tydliggöra vårt samarbete med RISE genom en avsiktsförklaring. Jag är övertygad att vi kommer att åstadkomma många framtida innovativa lösningar tillsammans, säger Patric Lundström, kommunalråd Piteå kommun.

– Vi arbetar mycket med samhällsinnovativa frågor utifrån ett forskningsperspektiv och därför tycker jag det känns så roligt att vi har formaliserat ett konkret samarbete med kommunen, säger Jannike Åhlgren, avdelningschef för Prototypande Samhälle, Bioraffinaderi och energi på RISE.

– Det finns mycket spännande som händer i Piteå, inte minst inom kompositer, och vi ser att vi, genom vår kompetens inom forskning och innovation kan bidra till utvecklingen, säger Ingrid Bergqvist, avdelningschef Polymer, fiber och komposit på RISE.

Piteå Kommuns pressmeddelande
Foto: Jacob Gabrielsson

Presskontakt:
Niklas Jälevik, Presschef RISE
Tel +46 10 516 55 48
niklas.jalevik@ri.se