Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Webbinarium: Introduktion till sensorik

Hur påverkar smak, doft, känsla, ljud och utseende en produkt? Hur kan förändrade sensoriska egenskaper påverka försäljningen? Vad säger konsumenten och hur fungerar egentligen en tränad sensorisk panel?

Livsmedelsacceleratorn bjuder in till ett kostnadsfritt, digitalt seminarium för att ge svar på ovan frågeställningar. Seminariet kommer ge en introduktion till sensorik och varför förståelse för sensorik är viktigt vid utveckling och försäljning av en lyckad livsmedelsprodukt.

Exempel och tips om sensorik i produktutveckling

Du kommer att få möjlighet att lyssna till experterna Cecilia Norman och Penny Bergman från RISE som genom teoretiska och praktiska exempel kommer guida er till hur ni kan jobba med sensorik kopplat till både produkt och kommunikation. Som deltagare får du även med dig praktiska tips på saker du som livsmedelsproducent kan göra redan idag.

Frågestund och praktiska övningar

Under seminariet får du ta del av presentationer och har möjlighet att ställa frågor i en chatt eller vid frågestunden. Vi kommer även att ha en del praktiska övningar, och för att det ska vara möjligt kommer du innan den 10 juni få ett kit med prover hemskickat till en postadress som du kommer få uppge i samband med din anmälan.

De utskickade kiten är en förutsättning för att kunna delta och för att få ut så mycket som möjligt av seminariet – det är därför viktigt att du anmäler dig innan den 25 maj för att du ska hinna få ditt kit i tid.

Mer information och anmälan


Information om evenemanget

Datum: Onsdag, 10 juni, 2020

Tid: 15:00-17:30

Plats: Digitalt seminarium

Sista anmälningsdag: 25 maj, 2020

Kajsa Malmberg

Kontaktperson

Kajsa Malmberg

Projektledare

+46 10 516 66 23
kajsa.malmberg@ri.se

Läs mer om Kajsa