Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Om Vigeo

Namnet Vigeo anspelar på motsvarande ord på latin (jag växer/frodas) och sätter fokus på vikten av att utvecklas och att det behöver ske i takt med samhällets behov. Med det paradigmskifte som vi ser just nu behöver vi effektfulla arenor, som Vigeo, där vi drar nytta av varandras kompetenser.

Våra medlemmar består av företag, omställningsorganisationer, regioner, kommuner, nationella myndigheter, yrkeshögskolor, aktörer inom vuxenutbildning, högskolor och universitet samt arbetsmarknadsparter.  Med regelbundenhet ses vi för att dela kunskap, få en djupare förståelse för olika perspektiv, intressen och erfarenheter för att gemensamt kunna driva utvecklingen framåt. 

I Vigeo ges en möjlighet att ta del av resultat från forskningssatsningar och utvecklingsprojekt relaterade till kompetensförsörjning och livslångt lärande. Här kan också medlemmarna provtrycka idéer eller själva demonstrera vad de utvecklat inom området. Vigeo bevakar också utlysningar nationellt och internationellt för att hitta möjlig finansiering för gemensamma projekt. Det starka nätverket innebär en möjlighet att påbörja nya samarbeten eller vidareutveckla idéer med målet att skapa ett robust system för livslångt lärande i Sverige.

Projekt som är relaterade till testmiljön erbjuds möjligheten till innovationsstöd, samt följeforskning för att analysera, mäta och dokumentera effekter.

Befintliga medlemmar i Vigeo;

Nationella myndigheter - UHR, Myndigheten för Yrkeshögskolan, Försvarsmakten, Vinnova, Arbetsförmedlingen, Tillväxtverket, CSN, Skolverket

Arbetsmarknadsparter - Svenskt Näringsliv, IF Metall, Teknikföretagen, Almega, FKG, Futurion, Automation Region, TSL, TRR, Västsvenska Handelskammaren

Regionala aktörer och intermediärer - GR Utbildning, Kommunförbundet Storsthlm, Region Skåne, VGR, Göteborg &co, Skellefteå kommun, Region Norrbotten, Skaraborgs kompetensnav, Linköping Science Park, Skövde Science Park, Lindholmen Science Park, Validering Väst, Competence

Utbildningsaktörer - Göteborgs Tekniska College, Nordiska Textilakademin, Funkis Multimedia, Knowly, Encell, KTH, Chalmers, GU, LTU, Högskolan i Skövde, Högskolan i Väst, AI Sweden, Vuxenutbildning i Samverkan (ViS)

Näringsliv - Northvolt, Scania, Volvo Cars, Axfoodakademin

Åsa Vikner

Kontaktperson

Åsa Vikner

Projektledare

+46 10 228 40 59

Läs mer om Åsa

Kontakta Åsa
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Johanna Nordin

Kontaktperson

Johanna Nordin

Projektledare

+46 70 254 19 92

Läs mer om Johanna

Kontakta Johanna
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.