Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Bild

Transparenta material

Den enda testbädden i Norden med möjlighet att prova och utveckla transparenta materiallösningar.

  • Anläggningen hanterar allt från glasfärger som filtrerar vissa våglängder i ljusspektrat, förpackningar, mineralull för isolering i byggnader och fordon, starka och tunna glas för solceller, biologiskt glas för bland annat reservdelar i kroppen eller till optiska fibrer.
     
  • Transparent intelligens är ett område på stark frammarsch. Det är glas med adderade funktioner, det vi ibland kallar för transparent intelligens. Varför inte lägga till en touchfunktion och skapa ett interaktivt glas? Eller öka hållfastheten på billiga organiska solceller genom att laminera dem med glas? Ett annat exempel kan vara att trycka elektronik på glaset och därmed lägga till, ännu okända, möjligheter. Genom att ta fram prototyper undersöker och visar vi på de nya möjligheterna.
     
  • Lång erfarenhet, utrustning och ett stort internationellt nätverk. Här finns mer än 70 års erfarenhet av att arbeta med karaktärisering och utveckling av glas vilket på senare år breddats till att se på möjligheterna även för andra transparenta material.

Välkommen att prenumerera på RISE Nyhetsbrev om Glas

Fakta

Namn på Test & Demo

Glas

Etableringsår

1945

Kategori

Laboratoriemiljöer (LM)

Bransch

Material

Område

Materialomställning

Region

Region Kronoberg

Adress

Vejdes plats 3, Växjö