Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Kurs i Livsmedelsmikrobiologi
Foto: SIK

Livsmedelsmikro­biologi - teori och praktik

Med anledning av rådande situation rörande det nya coronaviruset kommer kursen istället att hållas i höst. Nya datum meddelas inom kort.

Kurs Lvsmedielsmikrobiologi ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper kring de vanligast förekommande mikroorganismerna i livsmedelssammanhang.

För att kunna producera och hantera livsmedel på ett sätt som minimerar de mikrobiologiska riskerna gäller det att kunna besvara flera frågor med mikrobiologisk grund.

I kursen belyser vi följande frågeställningar:

  • Vilka mikroorganismer påverkar?
  • Hur har de hamnat i livsmedlet?
  • Hur kan man förhindra att de sprids och tillväxer?

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till anställda på livsmedelslaboratorier inom t ex industri eller kommun som vill öka förståelsen för mikrobiologisk provsättning och analys.

Förkunskapskrav

Viss lab-vana är önskvärd för bästa utbyte av kursen.

Föreläsare

Erfarna föreläsare från RISE föreläser.

Innehåll

Föreläsningar inom:

  • Grundläggande mikrobiologi
  • Produktförstörande och patogena mikroorganismer
  • Förekomst av mikroorganismer i olika livsmedel samt förutsättningar för tillväxt
  • Praktiska moment på eftermiddagarna i labbet där livsmedelsanalys utförs utifrån NMKLs metoder, mikroskopering, demonstration av salmonellaanalys och mögel
  • Varje deltagare genomför provsättning, analys och avläsning

Eftermiddagarna ägnas åt laborationer.

Praktisk information

Kommun

Göteborgs stad

Plats

RISE 
Frans Perssons väg 6 i Göteborg

Mat och logi

I kursavgiften ingår lunch och fika. Vänligen ange önskemål om specialkost vid anmälan.

Logi ingår ej.

Typ av arrangemang

Kurs

Anmälningsinformation

Avgift

18 500 exklusive moms

Betalningsinformation

Betalning sker via faktura.

Behandling av dina personuppgifter

Tina Petersson

Administratör

Tina Petersson

Administratör

+46 10 516 66 63
tina.petersson@ri.se

Läs mer om Tina