Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE och Handelshögskolan i Göteborg samarbetar för stärkt konkurrenskraft

06 mars 2023, 12:41

RISE och Handelshögskolan i Göteborg har tecknat ett ramavtal om att samverka inom forskning, utbildning och innovation. Förhoppningen är att avtalet ska bidra till att stärka båda parters kunskaps- och kompetensutveckling och globala konkurrenskraft, och att förverkliga de globala målen i Agenda 2030.

image received via email

–  Samarbete med akademin och i det här fallet Handelshögskolan stärker oss som forskningsinstitut. Vår industrinära forskning behöver spetskompetens och det är avgörande för oss att arbeta tvärvetenskapligt, därför är jag mycket glad att vi nu ytterligare stärker vårt samarbete, säger Pia Sandvik, VD RISE.

–  Genom avtalet med RISE etablerarar vi en gemensam ram för fortsatt utveckling av kunskap med högs samhällsrelevans. Det är ett avtal som bygger ömsesidighet och som kommer att stärka Handelshögskolans långsiktiga utveckling som en allt starkare akademi med ett stort samhällsengagemang, säger Per Cramér, rektor för Handelshögskolan.

Samarbetet mellan Handelshögskolan och RISE har utvecklats sedan våren 2019. Med ramavtalet blir strävan att samarbeta tydligare, vilket kan stimulera fler konkreta projekt och satsningar. Hittills har samarbetet fokuserat på forskning relaterade till marina och maritima frågor, hälsa (health governance) samt AI och digitalisering. Ett mål är att skriva gemensamma forskningsansökningar.

 

Presskontakt:

Niklas Jälevik, presschef RISE, niklas.jalevik@ri.se