Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

MECM blir en del av RISE

19 maj 2022, 11:00

RISE stärker sitt erbjudande genom att integrera det franska företaget MECM (Material Engineering & Corrosion Management) i sitt franska dotterbolag French Corrosion Institute. MECM är verksamt inom korrosionsexpertis för kemi-, läkemedels- och processindustrin. RISE förvärv av MECM baseras på ambitionen att utveckla verksamheten inom inspektion och kvalitetssäkring i industrianläggningar samt att stärka korrosionserbjudandet med en starkare industriell erfarenhet.

De nuvarande ägarna av MECM, Vincent Martin och Simon Depardon, kommer att också ansluta till det franska korrosionsinstitutet. MECM grundades 2013 och omsatte cirka 6 miljoner kronor 2021. Företaget är baserat i Solaize, Lyon och kommer att ingå i RISE korrosionsavdelning

- Att kombinera våra nya kollegors industriella erfarenhet med vår vetenskapliga kunskap och testkapacitet kommer att leda till ett mycket starkt erbjudande för våra kunder. Detta förvärv kommer att stärka RISE och dess dotterbolag French Corrosion Institute position som en europeisk ledare inom korrosionsområdet, säger Olivier Rod, chef för korrosionsavdelningen på RISE.

- Vi är stolta över att ansluta oss till det franska korrosionsinstitutet och RISE. Förutom RISE storlek så besitter dem ett brett spann av kompetens och teknisk kapacitet. MECM kommer att med sin kompetens av industriellt tekniskt stöd inom områdena material, korrosionsbedömning och risk baserade inspektioner inklusive alla steg i utrustningens liv, säger Vincent Martin och Simon Depardon, nuvarande ägare av MECM.

MECM blir en del av RISE den första juli 2022.

Presskontakt:

Olivier Rod, Avdelningschef RISE

olivier.rod@ri.se, +46 10 228 48 88