Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Teknisk produktionsutveckling för livsmedeltillverkning

Med gedigen processteknikkompetens arbetar vi med resurseffektiv ny- och om-design av produktionslinjer för livsmedel. Inom denna expertis ingår även testbäddarna: Pilotproduktion av livsmedel och Cleaning Innovation. Våra mest framträdande kompetenser är vår förmåga att via extrudering utveckla nya livsmedel, förstå det komplexa samspelet mellan u

Inom denna expertis hanterar vi:

Design av livsmedelprocesser

  • Flexibla, skalbara och modulära tillverkningslinjer
  • Extrudering - Rekombination av livsmedelskomponenter
  • Processintensifiering
  • Digitalisering (industri 4.0 / Smart tillverkning)
  • Hygieniska anläggningar och processer

Tekniska aspekter på resurseffektivitet vid livsmedelsförädling

  • Energi och vatten
  • Bearbetningstid
  • Råvaror

Underhåll för säker livsmedelstillverkning

  • Effektiv process- och anläggningsrengöring (CIP, COP)
  • Benchmarking

Pilotproduktion av livsmedel

  • Bröd
  • Kött- och köttanaloger
  • Mejeriprodukter
  • Sjömat
  • Grönsaker
Lars Hamberg

Kontaktperson

Lars Hamberg

Forskare

+46 10 516 66 45

Läs mer om Lars

Kontakta Lars
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.