Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Att lyckas med tjänster – innovation med kunden i fokus

Vilka företag upplever kunder som mest innovativa? Varför lyckas de bättre än andra och vad kan man tänka på för att nå dit?  Vid detta webinar får du får en introduktion hur tjänsteinnovation i kombination med kundbehovsdriven utveckling kan bli ett framgångsrecept. Ämnet är lika aktuellt för dig som levererar fysiska produkter som för dig som är tjänsteleverantör. Talare: Nina Löfberg, Karlstad universitet och Mathias Duell, RISE

Presentationen handlar om att flytta fokus från produkt till att skapa värde för kunden och på så sätt skapa nya affärsmöjligheter.

För att lyckas med detta behöver företag förstå marknaden och hur den förändras, inte minst när digitaliseringen ökar alltmer. Du behöver också förstå hur kundernas vardag ser ut och hur man kan hitta lösningar som gör livet enklare för kunden. Det kan t.ex. handla om att skapa värde i form av tidsbesparingar, användarvänlighet eller ökad tillgänglighet.

Allt detta och mer därtill kommer att diskuteras med utgångspunkt i praktiska exempel, forskning, och Svenskt innovationsindex.  

Medverkande

Nina Löfberg, Karlstad universitet - Forskar om tjänstefiering, dvs. hur tillverkande företag kan öka sina affärer genom att erbjuda tjänster och tjänsteutveckling i små och medelstora företag kopplat till affärsmodeller, digitala plattformar och ekosystem.

Mathias Duell, RISE - Innovationsledare och expert på tjänstelogik, tjänsteinnovation och värdeskapande för företag.

Detta är en teaser om vårens TJIVA- workshops där vi går igenom effektiva verktyg och metoder för att driva tjänsteinnovationsprocesser tillsammans med en kund.

Vad är TJIVA?

TJIVA är den första acceleratorn i Sverige, och troligtvis även i Europa, som helt fokuserar på små och medelstora tjänsteföretag och tillverkande bolag som vill öka tjänsteinnehållet i sina produkter. Ett samarbete mellan Framtidens Företag, RISE Research Institutes of Sweden och Johanneberg Science Park som finansieras av Västra Götalandsregionen och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden. 


Information om evenemanget

Datum:15 december, 2020

Tid: 08.30-09.30

Plats: Digitalt

Pris: Kostnadsfritt

Mathias Duell

Kontaktperson

Mathias Duell

Projektledare

Läs mer om Mathias

Kontakta Mathias

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.