Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Uppladdning inför årets Learning Forum, en konferens kring livslångt lärande

Learning Forum är en mötesplats för dig som arbetar inom utbildning och/eller kompetensförsörjning i privat eller offentlig regi. Här får du en unik möjlighet att uppdatera dig på aktuell forskning och utveckling, samt fördjupa dig i dialog med andra. Genom föreläsningar, aktivt deltagande i workshops och möten med experter, beslutsfattare, forskare och kollegor utforskar du möjligheter på området och knyter samtidigt nya kontakter som stärker ditt professionella nätverk.    

Årets tema är ”Livslångt lärande”. Det handlar om hur vi kan stärka Sverige som lärandenation och möta de komplexa utmaningar som samhälle och yrkesliv står inför, men det handlar också om människors nyfikenhet och vilja till lärande och utveckling. Hur väcker vi nyfikenheten på och förmågan till lärande genom hela livet? Vilka förändringar står vi inför? Hur ser det nya, framväxande landskapet för lärande ut?  

Kristina Björn & Åsa Vikner

Kristina Björn och Åsa Vikner från RISE är moderatorer under konferensen.  

“Det är så otroligt värdefullt att vi tillsammans med våra deltagare kan göra "Learning Forum" till vad det faktiskt heter”, säger Kristina Björn, strateg och projektledare på RISE med särskilt ansvar för skola. “Det är en unik mötesplats i sitt slag. Ett forum för lärande omsorgsfullt designat så att alla deltagare får en aktiv roll. Att vi nu dessutom omfamnar hela det livslånga lärandet och välkomnar deltagare inte bara från skolan som tidigare år, innebär nya spännande möten för många. Möten som jag är övertygad om kommer bidra till viktiga insikter om det framtida ekosystem för lärande och kompetensförsörjning som vi alla är med och skapar." 

”Lärande är inte bara en angelägenhet för utbildningsanordnare” säger Åsa Vikner, projektledare med fokus på kompetensförsörjning och kompetensutveckling på RISE. “För att klara kompetensförsörjningen framåt så behöver företag och offentlig sektor utmana föreställningen om vad kompetens är och vilken funktion lärande har för att skapa en framgångsrik organisation.” 

Delta på konferensen om du vill:  

 - Få en djupare förståelse om samhällstranformationen vi befinner oss i och hur den förändrar behov och förutsättningar för individens lärande. 
- Vara med och bidra till utvecklingen av ett framtida ekosystem för lärande och kompetensförsörjning. 
- Få mer kunskap om livslångt lärande utifrån ett tvärdisciplinärt perspektiv. 
- Delta aktivt tillsammans med andra medverkande ledare och strateger i en upplevelsebaserad process designad av innovationsexperter. 
- Ta del av forskningsbaserade inspel kring motivation för lärande, ny teknik och systemförändringar på samhällsnivå för kompetensförsörjning och livslångt lärande. 
- Nätverka och diskutera med andra representanter från både näringsliv, skola och offentlig sektor som har intresset för det livslånga lärandet gemensamt.  

Konferensen anordnas av RISE Livslångt Lärande som förnyar och utvecklar hur, när och varför vi lär – både som individer och organisationer. Vi vill att lärandet ska vara lättillgängligt och roligt genom hela livet och är övertygade om att detta bidrar till ett bättre samhälle med starkare organisationer, mer levnadsglädje för människor och mer hållbara lösningar på framtidens utmaningar.  

Konferensen Learning Forum arrangeras av RISE den 1-2 december 2022 i Stenungsund. 

Kristina Björn

Kontaktperson

Kristina Björn

Senior projektledare/utbildningsstrateg

Läs mer om Kristina

Kontakta Kristina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Åsa Vikner

Kontaktperson

Åsa Vikner

Projektledare

+46 10 228 40 59

Läs mer om Åsa

Kontakta Åsa
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.