Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Tre personer som jobbar tillsammans

Learning Lab – Labba lärande med forskare och experter från RISE 

RISE står för Research Institutes of Sweden. Här forskar vi på nästan allt. Det ger oss en unik möjlighet att bidra i ert omställningsarbete. För vi vet att tider av omställning kräver nya förhållningssätt för hur vi driver utveckling. Därför bjuder vi in till Learning Lab, ett koncept där du har chans att jobba med din verksamhets viktiga utmaningar tillsammans med forskare och experter. 

I våra Learning Labs är det fullt fokus på att göra, här finns inga föreläsningar eller lektioner. Istället labbar vi och prototypar idéer och lösningar tillsammans. Formatet är designat för att stärka tvärdisciplinärt lärande och bygga nätverk för framtiden. När du går härifrån har du med dig konkreta idéer och verktyg för att accelerera utvecklingsarbetet i din organisation.

Learning Lab 14 november: Nya teknologier för lärande

Hur kan nya teknologier hjälpa till att accelerera lärandet, och därmed utvecklingstakten, i organisationen? Det är fokus för RISE Learning Lab den 14 november. Under dagen utgår du från utmaningar i din arbetsvardag och labbar lösningar tillsammans med forskare och experter. 

Varmt välkommen! 

Målgrupp

Vårt Learning Lab vänder sig till dig som på olika sätt arbetar med frågor som rör kompetensförsörjning, kompetensutveckling och lärande, oavsett roll i organisationen. 

Övrig information

Lunch och fika ingår under dagen. 

Nyfiken på att delta men vill ha mer information? Välkommen att delta på en av våra frågestunder, ingen anmälan krävs. 

Tisdag 3 oktober kl. 08:40-09:00 (Zoomlänk för deltagande)
Fredag 20 oktober kl. 08:40-09:00 (Zoomlänk för deltagande)

Learning Lab den 14 november hålls i Digital Futures lokaler i Stockholm.
Eventet är medsponsrat av Digital Futures (www.digitalfutures.kth.se). 

Digital Futures

Tillfällen

14 november 2023 - Digital Futures, Stockholm
Digital Futures, Osquars Backe 5 Sverige
Karta
14 nov 2023
09:00-17:00
3995 kr (exklusive moms)
Laborationer
Fysiskt
Svenska och delar på engelska
Talare
Program
Talare

Asreen Rostami 

RISE

Senior forskare inom området human computer interaction (HCI). Asreen utforskar bland annat tillämpning av XR (Extended reality), ofta i sammanhang med fokus på VR (Virtual Reality). 

Saad Azhar

RISE

Med bakgrund inom UX och mjukvaruutveckling arbetar Saad med projekt som tar upp digitalisering och för samman tekniker som AI, IoT och XR (Extended Reality - AR, VR, 3D) för att mångdubbla fördelarna och öka värdet av dessa tekniker.

Katarina Pietrzak

RISE

Forskare och strateg på området lärande i arbetslivet. Har utforskat vad som styr lärandet i organisationer likväl som förutsättningar för att lärande ska uppstå. Programledare för det populära podden Livslångt som utforskar lärande ur olika perspektiv. 

Micke Kring

RISE

Med utgångspunkt i lärande tar sig Micke an möjligheterna som digitaliseringen skapar. Har just nu ett särskilt fokus på tillämpning av AI och hur vi i praktisk tillämpning förstår hur AI kan hjälpa oss i vårt arbete. 

Olle Nyman

Teknisk projektledare, RISE

Jobbar primärt med projekt som rör tekniska lösningar för kompetensförsörjning riktat både mot samhällsbehov och individens perspektiv. Har en bakgrund inom e-learning och pedagogisk dokumentation.

Lotta Fransson

Senior projektledare, RISE

Har sin spetskompetens inom lärande. Med en bakgrund som lärare och inom Edtech-världen har Lotta specialiserat sig på digitaliseringens möjligheter för lärande samt lärande och innovation där Lotta under året fördjupat sig i AI:s roll för lärande. 

Aslak Felin

RISE

Arbetar med fokus på digitalisering, behovsdriven innovation och förändringsledning. Under dagen bidrar Aslak  med verktyg för att mäta lärande och matcha behov med effektiva lärande insatser.

Kristina Björn

Senior projektledare/utbildningsstrateg, RISE

Med lång erfarenhet av att utforska och tillämpa användandet av nya teknologier för lärande, med start i skolans värd, bidrar Kristina med expertis och kunnande inom området lärande organisation. Kristina har fokus på tillämpning av forskningsbaserade metoder och modeller som gynnar lärande såväl som innovation. 

Fanny Bergström Buller

Facilitator, RISE

Faciliterar Learning Lab 14/11. Arbetar på RISE med utveckling av nya koncept och metodiker för bland annat lärande. 

Kristina Närman

Facilitator, RISE

Faciliterar Learning Lab 14/11. Arbetar på RISE med utveckling av nya koncept och metodiker för bland annat lärande. 

Program

Vi utlovar:

  • forskare och experter som hjälper dig att testa, se och göra saker på nya sätt
  • inte en enda föreläsning, men delad kunskap, input och en och annan historia
  • plats för gemensam reflektion och gemensamt skapande och görande
  • att du har lärt dig med nytta för ditt arbete när du går därifrån

Du kommer att få labba med tekniker som AI, XR och human computer interaction hjälper lärande samt utforska hur vi kan byggande lärande organisationer.

Fanny Bergström Buller

Administratör

Fanny Bergström Buller

Affärsutvecklare

+46 10 228 43 62

Läs mer om Fanny

Kontakta Fanny
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.