Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Inkludering i praktiken

Inkludering i praktiken

En grundläggande kurs för dig som vill arbeta aktivt och strategiskt med inkludering i utvecklingsprojekt, organisationer och innovativa processer.

En grundläggande e-kurs för dig som vill arbeta aktivt och strategiskt med inkludering i projekt, processer och utvecklingsinsatser. 

Det finns många kurser för inkluderande ledarskap, inkluderande innovation osv – men vi vet att det är svårt att få till det i praktiken. En fråga vi ofta får är ”Hur gör jag då?”. I den här kursen har vi tagit fasta på det – hur man riggar projekt och program med en tydlig röd tråd av inkludering från början till slut. 

Såklart innehåller kursen grundläggande kunskap och begrepp men när du är klar ska du ha en tydlig tanke om hur du ska göra i just dina projekt, programinsatser eller utvecklingsarbete. Inkludering i praktiken är inte bara en kurs; det är en resa genom innovationsledning där jämställdhet, jämlikhet och normkreativ innovation vävs samman för att skapa mervärde och träffsäkra resultat. Genom att omfamna olika perspektiv och inkludera människor i skapandet av produkter, tjänster och samhällssystem skapas förutsättningar för lösningar som kan gynna alla. 

I kursen kommer du att få insikter om varför inkludering är avgörande för att inte förlora innovationskraft och för att främja ett välmående samhälle. Med affärsstrategiska argument, konkreta fall och statistik kommer du att förstå hur vitalt det är med jämställdhet, mångfald och inkludering inom innovation och organisationsutveckling ur ett affärskritiskt perspektiv. 

Innehållet består av texter, videos, bilder och interaktiva inslag som du på egen hand klickar dig igenom och lätt kan gå tillbaka till. Efter att samtliga moduler är genomförda får du tillgång till metodmaterial och utvärdering.  

Vad ingår: 

  • Digital kurs i 5 moduler  
  • Nedladdningsbart metodmaterial  
  • Interaktiva inslag med frågor och reflektionsövningar 

Tidsåtgång: Ca 2 timmar, exklusive interaktiva övningar och metodmaterial. 

Vem riktar sig kursen till: 

Denna kurs passar dig som jobbar med Forskning och utvecklingsprojekt av olika slag, strateger på regioner och kommuner, handläggare samt projektägare och innovationsfrämjande miljöer som vill utveckla beslut-, design- och bedömningsprocesser. 

Pris: uppdateras inom kort 

Kontakt: Kontakt oss via formuläret för mer information och anmälan 

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Melina Bergström

Kontaktperson

Melina Bergström

Projektledare

+46 10 228 43 60

Läs mer om Melina

Kontakta Melina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.