Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Analys av endotoxinnivåer

Analys av endotoxinnivåer är en avgörande del av kvalitetskontrollen inom bioteknisk, medicinteknisk och farmaceutisk industri. En känslig och specifik analys kan bidra till att minska risken för biverkningar och säkerställa hög kvalitet och säkerhet hos biologiska produkter.

Syfte

Endotoxiner är en del av de yttre cellmembranen hos gramnegativa bakterier och när endotoxin frisläpps kan det orsaka allvarliga och ibland dödliga inflammatoriska reaktioner i människor och djur. Därför är det viktigt att säkerställa att biologiska, medicintekniska och farmaceutiska produkter och material är fria från endotoxiner innan de används.

Metod

På RISE analyseras endotoxinnivåer med en kinetisk kromatogen Limulus amebocyte lysate (LAL) metod enlig Eur.Ph.2.6.14 (metod D). LAL-testet baseras på koagulationsreaktionen hos amebocyter från dolksvanskrabbor (hästskoskrabba), vilka reagerar med endotoxinerna. Testet är känsligt och specifikt för endotoxiner och kan detektera mycket små mängder.

För analysen används Endosafe® LAL-cartridge systemet från Charles River laboratories, med FDA-licensierade cartridges och Endosafe® Nexgen PTS™ instrument. Detektionsgränsen för analysen är ner till 0,005 EU/mL.

Vi kan analysera både vätskelösningar och solida material ex. medicintekniska produkter. Solida material lakas enligt US Pharmacopoeia kapitel 161. 

Leveranser

Resultatet redovisas i en rapport med en sammanställning av detekterade nivåer i samtliga prover.

Beställning

Kontakta personen nedan för beställning

Fakta

Tjänst

Analys av endotoxinnivåer

Område

Kemisk och biologisk analys, Life Science, Medicinteknik

Leveransnivå

Ackrediterad

Standarder

ISO 17025

Eur.Ph. 2.6.14

USP <161>

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Enligt överenskommelse

Förberedelser

Både solida och vätskelösliga prover kan analyseras

Kontaktperson

Åsa Lindgren

Forskare

+46 10 516 52 02

Läs mer om Åsa

Kontakta Åsa
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.