Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Automatic driving wireless connection

Simulering och verifiering av trådlösa teknologier 2

Trådlösa teknologier i fordon blir allt viktigare för säkerhet, trafikeffektivitet och funktioner för underhållning. I SIVERT 2 är målet att utveckla valideringsmetoder - simuleringar och testmetoder för kompletta fordon - för cellulär 5G kommunikation och för direktkommunikation mellan fordon samt fordon-till-infrastruktur.

Trådlös teknik i fordon, som oftast är placerad i en telematik- och anslutningsenhet (Telematics Control Unit (TCU)) och som använder integrerade eller externa antenner blir allt viktigare för säkerhet, trafikeffektivitet och underhållningsfunktioner. Standarderna från 3rd Generation Partnership Project (3GPP) har utvecklats och nu implementeras 5G. Samtidigt har fordon-till-fordon (V2V) eller fordon-till-infrastruktur-teknik (V2I) fortsatt att vinna uppmärksamhet på marknaden på fordonssidan. Det finns därför ett behov av att utreda och utöka simulerings- och verifieringsmetoderna som utvecklades inom det föregående projektet SIVERT även för dessa nya teknologier som kommer bli en del av framtida TCU-enheter.

Sammanfattning

Projektnamn

SIVERT 2

Status

Pågående

RISE roll i projektet

Projektdeltagare

Projektstart

Varaktighet

3 år

Partner

Volvo Car Corporation (VCC), Scania, Lund University, RanLOS, TietoEVRY, RISE Research Institutes of Sweden (RISE)

Finansiärer

Vinnova - Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI)

Projektmedlemmar

Kontaktperson

Kristian Karlsson

Forskare

+46 10 516 56 58

Läs mer om Kristian

Kontakta Kristian
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.