Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Våra forskningsprojekt inom EMC och trådlös kommunikation

Här hittar du några av våra forskningsprojekt.

Vi bedriver spännande forskning inom områdena EMC (elektromagnetisk kompatibilitet) och trådlös kommunikation.

Genom vår forskning utför vi tester, utvärderingar och demonstrationer för att säkerställa elektronisk störningstålighet och utforska ny kommunikationsteknik. Våra huvudintressenter är fordonsindustrin, telekomindustrin, tung verkstadsindustri och försvarsindustri.

Utforska våra projekt för att lära dig mer om vår forskning och hur vi bidrar till att forma en mer störningstålig och effektiv elektronik och trådlös kommunikationsteknik för olika industrier och samhällsfunktioner.

 

Verifiering av autonoma fordon i modväxlad kammare

Projektet EMC VERification of Autonomous vehicles in reverberation chamber (EMCVERA) syftar till att undersöka några av de öppna forskningsfrågorna i standardisering av modväxlande kammare och bygga upp nationell kompetens och kapacitet för framtida EMC-verifiering av autonoma fordon.

Ansvarig: Kristian Karlsson

Läs mer här

Simulering och verifiering av trådlösa teknologier 2

Trådlösa teknologier i fordon blir allt viktigare för säkerhet, trafikeffektivitet och underhållningsfunktioner. I SIVERT 2 är målet att utveckla valideringsmetoder - simuleringar och testmetoder för kompletta fordon - för 5G-mobil kommunikation och för direktkommunikation mellan fordon och infrastruktur.

Ansvarig: Kristian Karlsson

Läs mer här

Detektering och förebyggande av elektromagnetiska störningar från solceller

Forskningsprojektet solEMC undersökte hur elektromagnetiska störningar avges från en solcellsinstallation i form av utstrålade radiovågor. RISE samarbetade med Högskolan Dalarna, Swedavia och Friendly Power AB.

Ansvarig: Fredrik Harrysson

Läs mer här