Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Människocentrerad säkerhet för sakernas internet (IoT)

Vårt övergripande mål är att utveckla den kulturella, politiska och empiriska förståelse som kommer att behövas för att reglera, hantera och utforma säkra IoT.

Sakernas Internet (IoT) håller på att växa fram som ett nytt paradigm för tekniken, med potential att förändra teknikens roll i våra dagliga liv när fysiska enheter, fordon och byggnader alla blir uppkopplade i nätverk. 

Ett centralt problem med IoT är säkerhet - och mycket teknisk forskning fokuserar på att skapa säkra protokoll och tekniker. Men säkerhet handlar i grund och botten om relationerna mellan människor, organisationer och saker - inte bara om tekniska mekanismer. Därför är det här projektet inriktat på att "humanisera" IoT-säkerhet genom att ge en förståelse för de tekniska, designmässiga, sociala och politiska frågor som uppstår när man betraktar IoT-system ur ett människocentrerat perspektiv. Vad innebär det att känna sig säker när man använder IoT-system? Hur utformar och underlättar vi säker IoT? 

Våra undersökningar kommer att utgå från ett synsätt som betonar relationen mellan IoT-infrastrukturer. Vi samlar ledande forskare från både den människocentrerade (Implicit-gruppen, Stockholms universitet) och den tekniska sidan av IoT (RISE SICS Security Lab).

Sammanfattning

Projektnamn

Securing things

Status

Pågående

Region

Region Stockholm

RISE roll i projektet

Co-PI

Projektstart

Varaktighet

4 Years

Total budget

5.86 MSEK

Partner

Stockholm University, Stockholm University

Finansiärer

VETENSKAPSRÅDET - RESEARCH PROJECT GRANT

Koordinator

Shahid Raza

Kontaktperson

Shahid Raza

Enhetschef

Läs mer om Shahid

Kontakta Shahid
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.