Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Elektronikdesign och prototypframtagning för sensorsystem

RISE har lång erfarenhet av att utveckla skräddarsydda/kundanpassade sensorsystem. Applikationerna finns inom ett brett spektra av branscher, med kunder inom industrin så väl som inom akademin.

Kapslad elektronik med sensorelement, utläsningselektronik samt styr- och signalbehandlingselektronik

Utvecklingsarbetet bedrivs genom framtagande av prototypsystem i korta serier, där vi stegvis ökar TRL (Technology Readiness Level).

Miljökraven varierar stort. Ofta handlar det om system avsedda att användas i labbmiljö inomhus, men vi har även mångårig projekterfarenhet av applikationer för rymd-, marin- och fordonsindustrin. I många fall ställs höga krav på kvalitet med avseende på signalintegritet, robusthet, och grad av miniatyrisering.

 

I vårt arbete är det avgörande att med korta ledtider kunna ta fram komplexa system med precision och kvalitet. För att åstadkomma detta har vi långa samarbeten med ledande elektroniktillverkare. Tillverkningsunderlaget sker med användande av marknadsledande CAD-verktyg för elektronikdesign.

Sensor och elektronik integrerat i gjutgodskomponent

Vi har specialister inom mikrovågsteknik, ASIC-design, digital signalbehandling, inbyggnadsteknik, E-CAD-design, med mera.

 

Vid enklare proof-of-concept studier samt för egna tester har vi även egen viss egen kretskortstillverkning in-house (kretskortsfräsning av enkel/dubbelsidiga laminat, 0.1mm ledarbredd/isolationsavstånd).

Fredrik Ahrentorp

Kontaktperson

Fredrik Ahrentorp

Forskare

+46 10 228 41 49

Läs mer om Fredrik

Kontakta Fredrik
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.