Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Våra anläggningar

SEEL har tre testanläggningar i Göteborg, Nykvarn och Borås.

Anläggningar

De tre SEEL-anläggningarna ger industri, institut och akademi möjligheten att prova de flesta typer av teknik och säkerhetsaspekter som elektrifierade transporter kräver, men även nya innovativa koncept i tidiga utvecklingsskeden. Möjliga provningsobjekt innefattar flera olika slags komponenter för elektriska drivlinor och energilagring, samt system för laddning och kompletta fordon.

 

Göteborg

Den största av SEELs tre anläggningar finns vid Säve flygplats i Göteborg, med en yta om 14 000 kvadratmeter. Anläggningen kan möta behov hos utvecklare av eldrivna personbilar, lastbilar, bussar, flygplan och fartyg. SEEL Göteborg erbjuder ett brett utbud av provning för elektromobilitet.

Nykvarn

I Nykvarn inriktas arbetet mot forskning och provning inom batteriteknik, och dynamisk provning av elektriska drivlinor för tunga fordon. SEEL Nykvarn har vår kraftigaste utrustning för provning av elektriska axlar.

Borås

Säkerhetskritisk provning är fokus för anläggningen i Borås. Bland annat avseende laddning, kortslutning, vibrationer, mekanisk chock, extrema temperaturer och brandrisker. SEEL Borås erbjuder miljövänligt förfarande vid förstörande provning.