Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Kalibrering av pyrometer

Kostnadsfritt mätdonsregister ger bättre struktur, kontroll och kvalitet

Alla kalibreringskunder hos RISE får nu tillgång till ett komplett mätdonsregister. Förutom de mätdon som RISE kalibrerar kan man lägga in sina egna mätdon, kalibreringar och manualer.

Med det nya mätdonsregistret från RISE får alla kalibreringskunder ett bra verktyg för att hantera data kring samtliga kalibreringar och egenkontroller. Nyheten är att man nu även kan lägga in kalibreringar och mätningar som utförs internt eller på annat håll.

– Fördelen med det här systemet är att det är heltäckande, lättöverskådligt och användarvänligt. Dessutom är det helt kostnadsfritt för våra kunder, säger Mats Olsson, forsknings- och affärsutvecklingschef för avdelningen Kontroll och kalibrering på RISE.  

Register ger god överblick

Med hjälp av mätdonsregistret kan man lagra alla företagets kalibreringsbevis, tillhörande mätdonsdokument och utvärderingar. Här finns också möjlighet för kunden att ange en bekräftelse på att mätdonet uppfyller de krav man har på sitt mätsystem. Tack vare mätdonsregistret får man en god överblick av vilka mätinstrument som är kalibrerade och när det är dags för nästa kalibrering.

– Förutom en notifiering i själva systemet får man nu även en mejlavisering som talar om när det är dags att kalibrera. I samband med det kan man också boka tid för ny kalibrering med ett enkelt klick, säger Petra Lantz, enhetschef för avdelningen Kontroll och kalibrering på RISE.

Effektivt system för att samla data

En annan fördel med det nya mätdonsregistret är att man får ett effektivt system för att samla all data som krävs vid kvalitetsrevisioner på ett och samma ställe.

– Sammantaget gör det att våra kunder kan få en bättre struktur, kontroll och kvalitet på sina mätresultat, vilket i grunden också bidrar till en säkrare och mer tillförlitlig produktion, säger Petra Lantz.

Petra Lantz

Kontaktperson

Petra Lantz

Enhetschef

+46 10 516 59 69

Läs mer om Petra

Kontakta Petra
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.