Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Aktivitetsbox från Piffl

Delningsplattform för spontana utomhusaktiviteter

Samhället lägger stora resurser på våra spontanidrottsplatser. Men utrustningen som krävs där samt de digitala verktygen för att enkelt kunna knyta människor till platsen saknas. Piffl adderar aktivitetsboxar fyllda med utrustning för rörelse och lek. Boxar tillgängliga via en app för alla, invånare som besökare, där innehållet är anpassat efter miljön omkring. Boxarna hittas bland annat på skolgårdar, näridrottsplatser, multisportanläggningar, parker, utegym och torg.

På vilket sätt är er verksamhet cirkulär?

– Vi tror inte på korta produktcykler, säger Joel Löndén, affärsutvecklare på Piffl. Vi vill inte ha genvägar som blir senvägar och saker som går sönder efter kort användning. Det ger dessutom oss på Piffl extra, och onödigt, arbete som vi istället kan lägga på att göra vår plattform bättre och roligare. Vi vill arbeta med robusta och miljövänliga artiklar hela vägen från inköp, ut i handen på pifflaren, sen in i boxen för att sedan kunna börja om igen, och igen!

Hur gick det till när ni bestämde er för att satsa på en cirkulär affär?

– En av grundarna hade gått och tänkt på en lösning på detta i flera år innan vi bestämde oss för att förra året skrida till verket. Delningsplattformar blir naturligt cirkulära och vi ser även framåt att vi kan börja använda saker som blivit inlämnade.

Vad har ni lärt er som ni vill dela med er av till andra bolag som funderar på att göra samma resa?

– Det är tydligt att den privata och statliga sektorn drivs av agenda 2030. Det finns gott om kommunalt och statligt stöd, organisationer som arbetar med att balansera upp den kompetensen grundarna inte besitter. Organisationer som är fulla av människor som hjälper er bygga och kommersialisera er hållbara idé. Räck ut en hand och ta del av den hjälpen.

Cirkulära kartan

Piffl är ett av bolagen på Cirkulära Kartan, som visar upp verksamheter där delar av verksamheten är cirkulär och man har ambitioner att göra mer. Kartan ska därmed vara en inspiration för företag som vill vara del av cirkulära affärsekosystem. Kartan skapades inom ramen för projektet Cirkulära Halland, som ett alternativ till en rapport som snabbt blir inaktuell.

Detta är bara början, avsikten är att kartan ska växa och utvecklas över tid, och ser du att ditt företag passar på kartan så tveka inte att kontakta oss: josefina.sallen@ri.se eller derek.diener@ri.se.

Du hittar kartan på https://cirkularakartan.ri.se/

Josefina Sallén

Kontaktperson

Josefina Sallén

Fokusområdesledare Cirkulär omställning och coach inom Cirkulär omställning

+46 72 208 93 60

Läs mer om Josefina

Kontakta Josefina
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Pernilla Dahlman

Kontaktperson

Pernilla Dahlman

Innovations- och processledare

Läs mer om Pernilla

Kontakta Pernilla
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.