Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Grundläggande elsäkerhet - e-kurs

Grundkurs i elsäkerhet för dig som arbetar nära el

Hur kan vi förhindra att elolyckor uppstår? Det lär du dig i denna e-kurs på två timmar. Målgrupp är personer som arbetar nära el och/eller har ett arbetsmiljöansvar. 

Det sker en till två el-relaterade dödsolyckor i Sverige varje år. Denna kurs syftar till att hålla nere dessa tal och minska riskerna med att arbeta med el. På två timmar lär du dig grunderna i elsäkerhet: Vi går igenom olika typer av elfaror, elens effekter och vanliga orsaker till elolyckor. Du lär dig hur du ska arbeta säkert med el samt om roller och ansvar i detta arbete. 

Målgrupp

Kursen är framtagen för två målgrupper: Dels för dig som arbetar nära el och riskerar att utsättas för elfara, dels för dig som har arbetsmiljöansvar och behöver hantera elsäkerhetsrisker i ditt arbete. Kursen är på en grundläggande nivå. 

Praktisk information

Denna kurs är i form av en e-kurs. Instruerande filmer varvas med praktiska övningar. Det tar dig cirka två timmar att färdigställa kursen. Kursen ligger på RISE lärplattform Learnifier som du får tillgång till när du anmält dig.

Anmälan

Anmäl dig till kursen genom att klicka på denna länk. Du kommer då till ett anmälningsformulär. När du färdigställt din anmälan kommer du att få tillgång till kursen på Learnifier. 

Kursen kostar 1900 kr. Licensen är personlig och du har tillgång till kursen i 12 månader. 

Talare
Program
Talare

Charlotta Uddh

Expert på elsäkerhet och gruppchef, RISE

Charlotta Uddh är ansvarig för denna kurs. Hon har en bakgrund inom produktsäkerhet för fordon och elsäkerhet och har länge arbetat med att samordna och leda arbetet för bättre säkerhetskulturer och säkrare produkter. 

Program

E-kursen innehåller följande delar:

  • Varför ska vi arbeta med elsäkerhet?
  • Typer av elfaror och elens effekter
  • Så arbetar du säkert med el
  • Övning: När gäller standarden?
  • Organisation - rollbeskrivningar
  • Övning: Ansvarsfördelning
  • Övning: Hantera risker
     
Charlotta Uddh

Kontaktperson

Charlotta Uddh

Gruppchef

+46 10 722 33 18

Läs mer om Charlotta

Kontakta Charlotta
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.