Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Klimatisk miljötålighet

På vårt avancerade klimattestlabb kan vi utföra alla typer av miljötest, t.ex. temperaturchock, fukt, temperaturcykling, submersion, splash water test. Vi erbjuder ackrediterad provning för ett stort antal standarder (IEC, ISO, MIL, ETSI m.fl.).

Syfte

De enklaste klimatsimuleringarna är rena temperaturcyklingar som kan vara tillräckliga för att bevisa någon nivå av klimatsäkring.

Vi kan också inkludera och styra luftfuktighet. I de flesta fall måste man kontrollera fuktigheten för att uppnå t.ex. önskad kondens. Hög luftfuktighet kan få katastrofala konsekvenser för polymerer och leda till skevning eller delaminering av folier.

RISE klimatkammare kan generera temperaturer från -70 °C till +180 °C med en kontrollerad luftfuktighet på mellan 10 % och 98 %. För varje enskild kammare kan temperatur- och luftfuktighetsprofiler programmeras och övervakas för att simulera ett brett spann av naturligt och konstgjort väder.

Exempel på ytterligare prov som vi utför är solsimulering och UV-exponering, saltdimma, IP-klassning, kemikalieexponering och mögel.

Genom skräddarsydda klimattest och testscenarior hjälper vi våra kunder att öka tåligheten och tillförlitligheten hos sina produkter.

Metod

Provningar utförs i klimatutrustningar i våra labb i Borås. Vi kan även erbjuda temperaturtester i kombination med vibrationsprovning. Emellanåt skräddarsyr vi också provmetoder efter kundens enskilda behov. Genom ett nära samarbete med våra interna leverantörer av bl.a. fixturer och verkstadstjänster så löser vi det mesta på plats på kort tid.

Leveranser

Ofta kommuniceras resultat löpande under ett pågående försök. Ibland deltar kunder själva vid försöken. Efter en avslutad provning sammanfattas vanligtvis resultatet i en teknisk rapport. De flesta rapporterna vi utfärdar är ackrediterade. Rapporten kan t. ex. utgöra grunden för vidare CE-märkning.

Beställning

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa er. Kontaktuppgifter hittar ni längst ner på sidan.

Fakta

Tjänst

Klimatisk miljötålighetsprovning, värme, kyla, fukt och vattenpåverkan.

Storhetsområde

Elektricitet, Luftfuktighet, Temperatur

Område

Automatiserade fordon, Brandsäkerhet, Byggd miljö, Elektromobilitet, Elektronik, Förpackning, Klimatanpassning, Maritimt, Mobilitetstjänster

Leveransnivå

Ackrediterad

Standarder

IEC 60068-2, hela serien

ISO 16750, hela serien

DNVGL

Lloyds Register

E10

MIL-STD

ETSI EN 300 019-1

ETSI EN 300 019-2

Bureau Veritas

EN 50155

EN 61373

EN 81-50

RTCA DO

Vi utför även provning utöver ovan listade standarder, både med och utan ackreditering.

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Mattias Viktorsson

Kontaktperson

Mattias Viktorsson

Projektledare

Läs mer om Mattias

Kontakta Mattias

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Rebecca Hultman

Kontaktperson

Rebecca Hultman

Högskoleingenjör

Läs mer om Rebecca

Kontakta Rebecca

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.