Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Kalibrering av vakuummetrar vid riksmätplats

Rikmätplatsen för tryck och vakuum utför kalibreringar av alla typer av vakuummetrar. Kalibrering vid rikmätplatsen garanterar alltid högsta möjliga spårbarhet i mätningarna som utförs.

Syfte

Riksmätplatserna har som uppgift att upprätthålla de nationella referensnormalerna för varje storhet och att föra vidare mätteknisk kompetens och spårbarhet till svensk industri och samhället i övrigt. De nationella referensnormalerna utgör den högsta nivån av spårbarhet i Sverige.

Kalibrering vid en riksmätplats uppfyller alla typiska krav på spårbarhet och ackreditering som vanligt förekommer inom industri och samhälle.

Metod

Kalibreringsobjektet ansluts mot riksmätplatsens referenser och kalibreringen utförs i de punkter enligt önskemål. Kalibrering av vakuummetrar sker alltid i stigande tryck. Riksmätplatsen för tryck och vakuum utför kalibreringar av vakuummetrar från 5·10-6 Pa och uppåt.

Då riksmätplatsen är högsta kalibreringsinstans i Sverige utförs kalibreringar här med högsta möjliga spårbarhet. 

De tryckmedier som används vid kalibreringar av vakuummetrar vid riksmätplatsen är kvävgas. 

Leveranser

Resultatet rapporteras i ett digitalt kalibreringsbevis på svenska eller engelska innehållande korrektioner och mätosäkerheter samt anger att kalibreringen utförts vid en riksmätplats.

Tjänst

Kalibrering av vakuummetrar vid riksmätplats

Instrument

Tryck / vakuumgivare

Storhetsområde

Tryck och vakuum

Leveransnivå

Riksmätplats

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Alla objekt som hanteras av riksmätplatsen för tryck och vakuum har ett krav på renhet. Alla objekt som kalibreras skall vara tvättade före ankomst.

Lisbeth Neugebauer

Kontaktperson

Lisbeth Neugebauer

TIC-ingenjör

+46 10 516 53 69

Läs mer om Lisbeth

Kontakta Lisbeth
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.