Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Kalibrering av vakuummetrar

Rikmätplatsen för tryck och vakuum utför kalibreringar av alla typer av vakuummetrar från 5·10-6  Pa och uppåt. Kalibrering vid rikmätplatsen garanterar alltid högsta möjliga spårbarhet i mätningarna som utförs.

Syfte

Riksmätplatserna har som uppgift att upprätthålla de nationella referensnormalerna för varje storhet och att föra vidare mätteknisk kompetens och spårbarhet till svensk industri och samhället i övrigt. De nationella referensnormalerna utgör den högsta nivån av spårbarhet i Sverige.

Nytta

Kalibrering vid en riksmätplats uppfyller alla typiska krav på spårbarhet och ackreditering som vanligt förekommer inom industri och samhälle.

Metod

Kalibreringsobjektet ansluts mot riksmätplatsens referenser och kalibreringen utförs i de punkter enligt önskemål. Kalibrering av vakuummetrar sker alltid i stigande tryck.

Då riksmätplatsen är högsta kalibreringsinstans i Sverige utförs kalibreringar här med högsta möjliga spårbarhet. 

De tryckmedier som används vid kalibreringar av vakuummetrar vid riksmätplatsen är kvävgas. 

Leveranser

Resultatet rapporteras i ett digitalt kalibreringsbevis på svenska eller engelska innehållande korrektioner och mätosäkerheter samt anger att kalibreringen utförts vid en riksmätplats.

Beställning

Beställning skickas till risekalibrering@ri.se, eller genom förfrågan via ärendehanteringen i vår kundwebbplats Kalibrering.

Kundwebbplats för kalibrering

Fakta

Tjänst

Kalibrering av vakuummetrar

Typ

Kalibrering

Instrument

Tryck / vakuumgivare

Storhetsområde

Tryck och vakuum

Område

Metrologi och mätteknik

Leveransnivå

Riksmätplats

Fältmätning

Tillgänglig

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Alla objekt som hanteras av riksmätplatsen för tryck och vakuum har ett krav på renhet. Alla objekt som kalibreras skall vara tvättade före ankomst.

Kontaktperson

Jukka IsoPahkala

Ingenjör

+46 10 516 54 77
jukka.isopahkala@ri.se

Läs mer om Jukka