Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Inspektion och analys av vindkraft

Vindkraftverk kan ibland ha tekniska brister eller vibrationer som inte motsvarar vad leverantören har utlovat. I sällsynta fall sker haverier. Vi på RISE har en heltäckande expertis inom vindkraft och våra erfarna, oberoende experter kan hjälpa till att inspektera, utreda och ta fram en handlingsplan tillsammans med dig.

Syfte

RISE genomför inspektioner av vindkraftverk, antingen som en del i en överlämning till slutkund eller till följd av tekniska brister som någon av parterna har upptäckt. Det kan också handla om att utreda orsaker till ett haveri, antingen av en enskild komponent eller ett helt vindkraftverk.

Metod

Vid inspektion av ett vindkraftverk som en del av en överlämning till slutkund, tar vi eller kunden fram en checklista över vilka delar av vindkraftverket som ska inspekteras eller kontrolleras. Vi gör en systematisk genomgång på plats av komponenter och system på kundens checklista. Ibland inspekteras samtliga vindkraftverk i en park.

Handlar det om specifika tekniska brister eller haverier, gör vi en första analys av befintligt tekniskt underlag. Analysen följs upp med ett besök till vindkraftverket för att observera beteendet och utreda orsakerna. Vi intervjuar personalen som upptäckte problemen och för det mesta även representanter från leverantören.

Leveranser

Vid en inspektion av ett vindkraftverk levereras en rapport baserad på checklistan, där varje punkt bockas av och kommenteras. Rapporten ligger till grund för ett sammanfattande utlåtande och om det gäller ett specifikt tekniskt problem eller ett haveri, levereras en utförlig rapport. Den beskriver situationen, förklarar samband och fenomen kring problemet samt analyserar förlopp och kvantifierar orsaker. Det är inte ovanligt att det är flera orsaker som tillsammans gett upphov till problemet.

Offertförfrågan

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Tjänst

Inspektion och analys av vindkraft

Leveransnivå

Oackrediterad

Fältmätning

Tillgänglig

Standarder

IEC 61400-xx
Eurocode X

Pris

Pris vid offertförfrågan

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

7.Hållbar energi för alla
9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
Anders Wickström

Kontaktperson

Anders Wickström

Senior Projektledare

+46 10 516 67 02

Läs mer om Anders

Kontakta Anders
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.