Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
TYRA ready for take-off
Foto: Rasmus Lundqvist

TYRA - TrYgghetsResursAutonom

Genom förbättrad situationsuppfattning och dokumentation skapade den autonoma lösningen säkrare insatsmiljöer för främst polis och räddningstjänsspersonal. Drönaren var av mycket låg vilket i kombination med autonomi gör den säker för användaren och dess omgivning. Stor vikt lades på att minimera användarens behov att ge input.

I projektet deltog Polisen som behovsägare, RISE och FOI som teknikutövare. RISE arbetade primärt med DJI Mavic Mini och vidareutvecklade sin mjukvaruplattform för drönare med fokus autonomi och samverkan. FOI arbetade med att bygga en prototypdrönare i samma viktklass som Mavic Mini, under 250g, samt med att styra denna. 

RISE utvecklar en drönarplattform som består i ett mjukvarussytem som gör det enkelt att bygga applikationer och integrera sensorer. Koden är OpenSource under BSD3, ta gärna en titt: https://github.com/RISE-drones/rise_drones

Koden har tillämpats och byggts vidare på under ett flertal projekt och har nu tillräcklig bredd för att kunna möta alla möjliga utmaningar, även dina!   

Sammanfattning

Projektnamn

TYRA

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Teknikpart, utförare

Projektstart

Varaktighet

12 månader

Total budget

1000000

Projektmedlemmar