Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

SMILE IV

 

Autonoma fordon är starkt beroende av algoritmer för djupinlärning (DL) för att fungera effektivt. Det är dock fortfarande en öppen forskningsfråga hur man implementerar DL-metoder i säkerhetskritiska applikationer.

SMILE IV är nästa forskningsprojekt i SMILE-programmets färdplan och bygger på resultaten från de tidigare projekten SMILE I/II/III för att vidareutveckla möjliggörande teknik och implementera ett ramverk för säkerhetssäkring av de nya typer av transporttjänster som möjliggörs av små autonoma fordon: transportrobotar i fabriksmiljöer och leveransrobotar i offentliga utrymmen.

SMILE IV fokuserar på att optimera och implementera säkerhetsarkitekturen och säkerhetskomponenterna för de två olika användningsfallen med små autonoma fordon som körs i olika miljöer och under olika förhållanden.

Genom att utmana metoden med olika användningsfall och krav från olika områden kommer resultaten från SMILE IV att vara av stort intresse för fordonsindustrin och andra industriella aktörer som planerar att använda DL för att stödja autonoma funktioner i säkerhetskritiska tillämpningar.

Sammanfattning

Projektnamn

SMILE IV

Status

Pågående

Region

Västra Götalandsregionen

RISE roll i projektet

Koordination, projektledning, forskning

Projektstart

Varaktighet

39 månader

Total budget

14 460 000kr

Partner

Dyno Robotics AB, Högskolan i Halmstad, Infotiv AB, Volvo Group

Finansiärer

Vinnova/Fordonsstrategisk forskning och innovation

Koordinator

Projektmedlemmar

Tor Skoglund

Kontaktperson

Tor Skoglund

+46 72 215 58 42

Läs mer om Tor

Kontakta Tor
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.