Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Intelligent hantering av nästa generations mobilnät

"Next Intelligent Management of next generation MobIle NEtworks" eller IMMINENCE är ett Celtic-Next projekt som koordineras av Indra i Spanien och involverar företag från Österrike, Polen, Portugal, Spanien, Sverige och Turkiet. Målet för den svenska delen av IMMINENCE är att säkra Sveriges världsledande position inom 5G och Industri-4.0.

Celtic-Next logo
Celtic-Next Eureka cluster projects

Huvudsyftet med IMMINENCE är att utveckla intelligenta nätverkshanterings- och kontrollfunktionstekniker, såsom självkonfigurerande nätverk, applikationsmedvetna nätverk samt mekanismer baserade på artificiell intelligens för autonom hantering av framtida mobilnät, som kan erbjuda hög användar- och kvalitetsupplevelse. I Sverige är införandet av Industry 4.0 och automatiseringen av funktionerna telenäten avgörande för att öka landets globala konkurrenskraft. Det svenska konsortiet gör det möjligt att anta utmaningarna med att förverkliga Industry 4.0 och automatisering av komplexa nättjänster. Med Ericsson AB och Telia AB tillförs unik åtkomst till trådlös infrastruktur och data, samt domänkunskap om nätverksfunktioner. Med Epiroc och Volvo CE kommer konsortiet att ha enastående tillgång till operativa Industry 4.0- processer och utrustningar. Med Alkit Communications AB får konsortiet särskild tillgång till expertis och teknik för uppkopplade fordon, inklusive möjlig testning av Alkits biltelematiksystem i Epiroc och Volvo CE-utrustning.
 

De akademiska partnerna RISE och Lunds universitet garanterar en vetenskaplig höjd i projektet och att resultaten sprids till både den akademiskt och industriellt. RISE roll är att utveckla maskininlärningsalgoritmer för nätverkshantering och QoE-krav och metoder. Det svenska konsortiets expertis kommer att vara avgörande för framgången för IMMINENCE-projektet som helhet. De svenska partnerna kommer att kunna skaffa och överföra kunskap genom projektet, vilket skulle vara svårare att uppnå på annat sätt. Vidare kommer deltagande i IMMINENCE att gynna intressenterna i det svenska konsortiet genom utveckling av kompetens som uppnåtts för att realisera Industry 4.0-applikationer och utrustning, datadriven nätverksautomation och industriell quality of experience.

Sammanfattning

Projektnamn

IMMINENCE

Status

Pågående

Region

Region Stockholm

RISE roll i projektet

Projektmedlemmar

Projektstart

Varaktighet

20 mån

Total budget

21 179 446 SEK (6 411 863 från Vinnova till RISE)

Partner

Ericsson, Epiroc, Telia Company, Volvo CE, Alkit Communications, Lund University, IMMINENCE

Finansiärer

Vinnova

Koordinator

Projektmedlemmar

Kjell Brunnström

Kontaktperson

Kjell Brunnström

Forskare

Läs mer om Kjell

Kontakta Kjell
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.