Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Software Engineering and Testing

Mjukvara är nyckeln till digitalisering i industrin och samhället. RISE erbjuder expertis för att bygga högkvalitativa mjukvarusystem.

Mjukvara har blivit en stor del av affärsmodellen för många branscher. Vi ser att företag som från början inte var mjukvaruföretag har enorma mjukvaruavdelningar nuförtiden. Å andra sidan är mjukvaruteknik kärnan i all digitaliseringsverksamhet. Utan lämpliga programvarutekniska metoder och verktyg för att producera kvalitetsprodukter är digitalisering i princip omöjlig och meningslös. I det här sammanhanget är en stor utmaning hur man säkerställer kvaliteten på mjukvaruprodukter och digitaliserade tjänster som kunder och samhället i stort förlitar sig på. Därför finns det ett konstant behov av att komma med bättre mjukvarudesignmetoder för att bygga bättre mjukvaruprodukter och klara av deras ständigt ökande komplexitet; och samtidigt också ha bättre mjukvarutestning, verifiering och valideringslösningar för att säkerställa deras kvalitet.

På RISE har vi en grupp experter och forskare med bred erfarenhet och gedigna kompetenser inom området Software Engineering and Testing. På hög nivå prioriteras gruppens aktiviteter inom följande områden:

  • Snabb prototyping för att möjliggöra snabb återkoppling på nya affärsmodeller och underlätta införandet av nya teknologier
  • Automatisering och optimering i utvecklingsprocessen för att förkorta tiden till marknad, minska mänskliga fel och hantera den ständigt ökande komplexiteten och skalbarheten hos mjukvaruintensiva system
  • Lämpliga verifierings- och valideringslösningar för att utvärdera och säkerställa kvalitetsegenskaper hos industriella mjukvarusystem som prestanda, säkerhet, säkerhet, energianvändning och så vidare.

I synnerhet har vi under åren haft många framgångsrika relaterade projekt i samarbete med våra industriella såväl som akademiska partners inom ämnen som: automatiserad analys och bearbetning av textuella krav med hjälp av Natural Language Processing, automatiserad återanvändningsrekommendation och utveckling av mjukvaruproduktlinje, verifiering och validering av AI-baserade och 'evolving' system, modellbaserad design och analys av komplexa cyberfysiska system, testning av variantintensiva industrisystem, automatiserad test- och felrapportanalys, intelligent prestandaanalys och avvikelsedetektering , regressionstestning och testprioritering och urval, design och analys av resursbegränsade inbyggda system, empiriska studier och även mänskliga aspekter av mjukvara, osv. – för att nämna några.

Mehrdad Saadatmand

Kontaktperson

Mehrdad Saadatmand

Senior Researcher

+46 72 569 59 56

Läs mer om Mehrdad

Kontakta Mehrdad
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.