Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Tillämpad signalbehandling och dataanalys för sensorapplikationer

RISE är ett internationellt ledande forskningsinstitut som samlar Sveriges bredaste kompetens inom området Sensorer och Sensorsystem. Effektiv hantering och analys av de signaler som genereras av sensorer i ett system utgör en mycket viktig och i många fall helt avgörande del i ett väl fungerande mät- eller styrsystem

Signalbehandling finns överallt i dagens moderna system, från avancerad sensorövervakning i automatiserade fordon till mindre och mer strömsnåla IoT-komponenter. Syftet är att omvandla rådata från en eller flera sensorer till så värdefull information som möjligt. Inom enheten Sensorsystem på RISE har vi lång erfarenhet av analog och digital signalbehandling för olika sensortillämpningar inom t.ex. tröghetsnavigering, processövervakning, medicinteknik, sport och hälsa, magnetisk och elektromagnetisk mätteknik, mikrovågsradar samt diverse IoT-tillämpningar. Vi har under många års tid utvecklat kompletta sensorsystem, från tidiga prototyper till färdiga produkter som nu finns kommersiellt tillgängliga inom en rad olika applikationsområden.

Inom RISE finns kompetens inom följande områden:

  • Generell digital signalbehandling (DSP)
  • Maskininlärning och statistisk analys
  • Algoritmdesign
  • Kalmanfiltrering, sensor fusion och digitala filter
  • FPGA-design
  • Digital kommunikation
  • Bildbehandling

Beroende på vad applikationen och tillämpningen kräver så utvecklar vi algoritmer och kod för olika typer av hårdvaruplattformar, allt från kraftfulla datorer med stor beräkningskraft, tidskritiska realtids-system, enkorts-datorer till enklare och mer begränsade mikrokontrollers för inbyggda system.

Christian Jonasson

Kontaktperson

Christian Jonasson

Senior scientist

+46 10 228 41 53

Läs mer om Christian

Kontakta Christian
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.