Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Provning av produkters och förpackningars tålighet mot miljöpåverkan

Vi är ackrediterade av SWEDAC och utför mekaniska- och klimatiska tester av allehanda produkter och förpackningar. Dessa måste klara av den miljö de utsätts för under sin logistiska livstid och bör klara påkänningar vad gäller allt ifrån från kustnära områden med fukt, salt o kyla samt även i vissa fall jordbävning, vibrationer och stötar.

Vi är den ideala partnern för att en nyutvecklad produkt och dess tillhörande förpackning uppfyller de planerade kraven med avseende på mekanisk stress.

Vibrationsprovning är en intelligent strategi för att kontrollera lämpligheten av material och konstruktioner. Tidiga tester i utvecklingen kan upptäcka tekniska fel och kvalitetsbrister innan de blir kostsamma och försenade i projekten.

Ett brett utbud av klimatkamrar med reglerad temperatur och luftfuktighet ger oss möjlighet att omfatta produkter och förpackningar av alla storlekar från kontainrar för flygfrakt, palleterat gods till små elektroniska enheter.

De flesta av våra klimatkammare, båda stora och små, klarar temperaturer mellan -40˚C till +75˚C med en temperaturstegring på 1˚C/min och luftfuktighet på 10 -98 %.

Inom RISE driver vår verksamhet i Kista tillsammans med RISE verksamhet i Borås några av nordens mest avancerade och bäst utrustade laboratorier för mekanisk och klimatologiska påfrestningar. Den mekaniska testkapaciteten omfattar alla typer av vibration, stöt, kompression och fritt fall. För ytterligare information runt vad RISE erbjuder för tjänster inom miljötålighetsprovningsområdet, se länk nedan till miljötålighetsprovningsverksamheten RISE bedriver i Borås.

Mer information

Ackrediterade standarder enligt IEC 60068-2-:

- 6 Sinusoidal
-27 Shock
-31 Rough handling, shocks
-57 Time history
-64 Random
GR-63-CORE Earthquake

- 1 Cold
- 2 Dry heat
-14 Change of temp
-30 Damp heat cyclic
-38 Comp.temp./humid. cyclic
-78 Damp heat, steady state

Roger Källberg

Kontaktperson

Roger Källberg

Enhetschef

+46 10 516 51 75

Läs mer om Roger

Kontakta Roger
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontaktperson

Christian Andersson

TIC-ingenjör

Läs mer om Christian

Kontakta Christian
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.