Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Utveckling och innovation inom kooperativa intelligenta transportsyste

Tjänsteutveckling, applikationsinnovation och samhällseffektanalys för uppkopplade automatiserade fordon och transporter.

RISE erbjuder expertis inom formulering av framtida uppkopplade automatiserade fordon (CAV) och trafiksystem, t.ex. C-ITS tjänstedesign och innovation, uppkoppling, automatisering samt human factors. RISE hjälper till att identifiera scenarier, specificera krav, integrera AI-metoder samt demonstrera och utvärdera lösningar.

Uppkopplade fordon och transport, autonoma fordon och digitalisering är lovande metoder för att möta några av de största utmaningarna inom transportsektorn såsom trafiksäkerhet, effektivitet och framtida mobilitet. RISE arbetar tillsammans med partners för att accelerera införandet av uppkopplade automatiserade fordon i trafiksystemen för positiva samhällseffekter.

RISE erbjuder djup kunskap om kooperativa intelligenta transportsystem, t.ex. fordonskommunikation fordon till fordon (V2V), fordon till infrastruktur (V2I), samt fordon till fotgängare och cyklister (V2P)). RISE är tekniskt neutralt och jobbar på både EU: s C-ITS-standarder, som är baserade på ITS-G5-kortdistanskommunikation (DSRC), såväl som 3GPP-mobilbaserad fordonskommunikation (C-V2X). RISE har lång erfarenhet av C-ITS tjänster, krav, kommunikationsmeddelanden, protokoll, demo, testning samt policyutveckling.

RISE är en forsknings- och innovationspartner. Kunder kan förvänta sig innovativa C-ITS tjänster forskning och utveckling, global utveckling av CAV-utveckling, fordonskommunikation (DSRC och 5G) samt intelligenta trafikstyrningslösningar. För svensk industri innebär detta acceleration av införandet av uppkopplade automatiserade fordon och tjänster. För myndigheter innebär detta ökad kunskap om och beslutsstöd för uppkopplade automatiserade transporter, digital infrastruktur och framtida mobilitet.

 

Lei Chen
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.