Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Hållbara mobilitetslösningar för fastigheter och kvarter

Alltfler fastighetsaktörer och kommuner börjar bygga bostäder eller hela kvarter med ett lågt antal parkeringsplatser, vissa till och med utan parkering. Istället satsar man på hållbara mobilitetslösningar som ingår i boendet såsom bilpool, cykelpool eller periodkort. RISE är med i omställningen till mer hållbar mobilitet i våra städer.

En resa brukar börja eller avsluta vid en fastighet som antingen används som bostäder eller olika sorters verksamheter. Vilka mobilitetslösningar de möjliggör och erbjuder är därför avgörande för hur vi rör oss i vardag. Det måste vara ”lätt att göra rätt”, och på sistone har det varit ett flertal fastighetsaktörer och kommuner som har börjat experimentera med alternativ till parkeringen – som fortfarande är ”normen” i bebyggelsen. Integrerade mobilitetslösningar kopplade till bostaden eller arbetsplatsen hjälper användare att klara vardagspusslet och medför ett mervärde, framförallt för grupper som inte kan eller vill äga eller köra bil. 

Som så ofta inom begynnande innovationsområden saknas det kunskap och erfarenhet hos vissa aktörer, samt att nya samarbeten måste utvecklas och fördjupas. Det kan handla om allt från styrmodeller, affärsmodeller och en ny rolldefinition för aktörerna till nya kommersiella erbjudanden som är skräddarsydda för just fastighetsbranschen.  

RISE kan innovationsleda processer och projekt som utvecklar nya bostäder och respektiv kvarter med höga ambitioner för hållbar mobilitet, samtidigt som vi jobbar med omställningen till hållbara mobilitetslösningar i befintliga kvarter. Utifrån ett behovsperspektiv utvecklar vi mobilitetslösningar samt affärs- och styrmodeller för både offentliga och privata aktörer inom fastighetsbranschen. 

Anne Faxér

Kontaktperson

Anne Faxér

Projektledare

+46 10 228 40 01

Läs mer om Anne

Kontakta Anne
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.