Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Felinjicering och attackinjicering i elektronik och programvara

Felinjicering och attackinjicering accelererar förekomsten av fel och attacker i inbyggda datorsystem för utvärdering av systemets pålitlighet och cybersäkerhet.

För att bygga pålitliga och cybersäkra system används någon form av redundans i systemet (extra hårdvara, programvara, information eller tid) för att kunna detektera och återhämta systemet från fel och attacker. Ett sätt att validera funktionen hos det redundanta systemet är att injicera fel ock attacker för att exekvera och utvärdera de säkerhetsmekanismer som säkerställer att produkten korrekt kan leverera enligt sin specifikation.

Vi har mångårig erfarenhet av felinjicering och attackinjicering för att experimentellt verifiera och validera säkerhetsmekanismer i hårdvara, programvara och modeller. Vi har utvecklat och publicerat flera verktyg (t.ex. GOOFI och MODIFI) som används både inom forskning och för verifiering och validering av industriella applikationer.

Vi kan ansvara för hela kedjan från analys till verifiering och validering att systemet är pålitligt och/eller cybersäkert. Vi kan ge stöd om hur felinjicering och attackinjicering bör användas för att uppfylla olika standarder och hur man utför utvärdering och testning av pålitlighet och cybersäkerhet för hårdvara, programvara och modeller av programvara. Vi kan även utbilda er personal inom felinjicering och attackinjicering om dessa kompetenser saknas inom er organisation.


Kontaktperson

Jonny Vinter

Enhetschef

+46 10 516 53 59
jonny.vinter@ri.se

Läs mer om Jonny