Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Utveckling av drönarbaserade lösningar för framtidens autonoma flygpla

<p>Tjänsteutveckling, applikationsinnovation och samhällseffektanalys för autonoma drönare på flygplatser.</p>

RISE erbjuder expertis inom användning av drönare på flygplatser för olika applikationer, t.ex. luftövervakning, ljuskalibrering och markundersökningar. RISE hjälper till att identifiera användningsfall, specificera krav, utveckla AI-metoder samt demonstrera lösningarna.

Tillsammans med myndigheter och flygplatser som behovsägare tar vi drönarbaserade lösningar utvecklade av svenska industrier till flygplatsmiljön. Lösningarna förväntas bidra till framtida autonoma flygplatser med avancerad automatisering, uppkoppling och elektrifiering, ny kompetens, ökad drift och resurseffektivitet samt minskade utsläpp och driftskostnader.

Du som företag har en prototyp eller produkt med drönare och undersöker potentialen i olika applikationsområden. Eller du som myndighet eller flygplats undersöker nya drönarlösningar för flygplatsen. RISE tar produkter från svensk industri och designar lösningar för konkreta användningsfall. RISE arbetar tillsammans med partners och samordnar insatser för detaljerad applikationsdesign, kravanalys samt demo och pilot.

Med RISE som forskningspartner kan kunder förvänta sig applikationsorienterad forskning om algoritmutveckling, detaljerad applikationsutveckling för användningsfall, demonstration och effektutvärdering. För svensk industri innebär detta acceleration av produktintroduktionen. För myndigheter och flygplatser innebär detta kunskap av ny teknik för beslutsfattande.

Hanna Müller

Kontaktperson

Hanna Müller

+46 10 228 44 30

Läs mer om Hanna

Kontakta Hanna
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Lei Chen

Kontaktperson

Lei Chen

Forskare

+46 10 228 40 64

Läs mer om Lei

Kontakta Lei
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.