Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Nätverksarkitektur och intelligent styrning

Dagens kommunikationsnätverk ska transportera tjänster som har stor bredd i krav och hur de används. För att klara detta krävs effektiv koordination och förståelse av ett antal underliggande teknologier i relation till de transporterade tjänsterna. Vi stöttar gärna er som forskningspartner i mer långsiktiga forskningsprojekt, men även på kortare horisont under mer konsultlika former!

Vår expertis ligger inom mjukvarubaserad styrning av både paket och optiska kommunikationsarkitekturer och teknologier, konvergerade nätlösningar med både nät- och molninfrastrukturer, optimering och maskininlärningsbaserad automation, samt mjukvaruutveckling av nätverksrelaterade implementationer. Vi är primärt tillämpade forskare som gärna visar på resultat genom att kunna visa vår forskning och utveckling genom praktiska demonstratorer eller integration i och mot produkter.

Vi bygger vår kompetens i mer långsiktiga forskningsprojekt för att kunna stötta er i era utmaningar. Vårt mål är att stötta svenska aktörer genom kompletterande tillämpad FoU-kompetens där vi hjälper er i frågeställningar på lång och kort sikt. En utmaning för många av våra partners är att balansera effektivitet och mer kortsiktiga mål med att ha resurser som kan lyfta blicken mot utmaningar som ligger längre bort. Det kan också finnas utmaningar på kort sikt där det helt enkelt finns för lite resurser hos våra partners.  

Tillsammans med RISE kan ni bygga kunskap i mer långsiktiga forskningsprojekt, eller så kan vi stötta er under mer konsultlika former med mer kortsiktiga utmaningar baserat på era behov och vår expertis. Vi jobbar gärna i nära samarbete med er och kan t.ex. sitta hos er under perioder, eller så stöttar vi i en mer oberoende form där progress avhandlas via kontinuerliga möten. Vi erbjuder tekniska förstudier, mer detaljerade utredningar, standardiseringsstöd, mjukvaruutvecklingsstöd, och implementationer av nätverksfunktioner.

RISE vill vara er långsiktiga partner inom FoU och kommunikationsnätverk där vi på ett oberoende och lyhört sätt stöttar i de utmaningar som ni har både på kort och lång sikt.


Kontaktperson

Anders Gavler

Enhetschef

+46 10 228 41 14
anders.gavler@ri.se

Läs mer om Anders