Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Zound Industries

Zound Industries

Design för cirkularitet ger längre livslängd

Zound Industries designar, utvecklar, marknadsför och säljer hörlurar och högtalare under varumärkena Marshall, Urbanears och adidas. Elektronik är ett utmanande men väldigt viktigt område när det kommer till att få till hållbara cirkulära lösningar. Zound Industries är i början av sitt arbete med att implementera design för cirkularitet och har som mål att förlänga livslängden på produkter och material, bland annat genom att underlätta reparationer och batteribyten men också genom att använda återvunna material.

Sedan starten har Zound Industries satsat på att skapa ikoniska produkter med fantastisk design som man vill använda länge. De förbättringar företaget arbetar med nu handlar mycket om att förlänga livslängden på produkterna, exempelvis genom att underlätta för reparation och säkerställa att mjukvaran kan uppdateras. Man övergår också till att använda mer och mer återvunnet material i såväl produkt som förpackning.

Zound Industries är i början av en viktig resa där man hittills främst fokuserat på konstruktionsplast, och där man nu breddar till fler material, hela produktens livslängd, cirkulära affärsmodeller och till att få med hela organisationen i arbetet. Några exempel på steg företaget tagit är att man nu har ett antal produkter där man antingen underlättat för reparation genom att placera kablarna lättillgängligt, använt återvunnen plast eller förbättrat batterilivslängden med hjälp av s.k. ”eco-charging”. Allt för att förlänga livslängden hos produkter och material.

Ge inte upp när vissa säger att det inte går! När Zound exempelvis ville börja använda återvunnen plast i hörlurar fick de höra av många att det inte skulle gå i produkter med så höga krav på design, kosmetik, färgmatchning, kvalitet och utan giftiga ämnen.  Men de har hittat bra leverantörer, som man visserligen behövde lägga mer resurser på först för att försäkra oss om att de uppfyller kraven. Men de har på köpet lärt sig mer om materialen, produktionsmetoderna och att det faktiskt inte behöver bli dyrare. Dessutom hoppas Zound kunna bidra till en ökad efterfrågan på återvunnen råvara.

Nyttja Längre
Återvinna
Använda Mindre

Kontakt

Centralplan 15
111 20 Stockholm
Sverige

E-post

Webbplats

Facebook

Telefon

08 59 200 500