Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Tillit

Tillit

Fördubblar livslängden för bilbarnstolar

Idag tillverkas ca 34 miljoner bilbarnstolar om året. Bilbarnstolarna används endast en bråkdel av sin potentiella livstid, och 90 % slutar sina dagar på soptippen. Med Tillits sensor skapas en pålitlig andrahandsmarknad för bilbarnstolar, och deras livslängd förlängs.

Genom att förse bilbarnstolar av hög kvalitet med Tillits sensor vill Tillit trygga pålitlig andrahandsmarknad där begagnade stolar har ett värde. Företaget förlänger livslängden på stolarna samtidigt som säkra, och ofta dyra, stolar görs tillgängliga för alla som har begränsade resurser. Tillit vill skapa en undanträngning av enklare produkter med osäkra produktionsförhållanden till produkter av hög kvalitet som sätter barnens bästa i första rummet – både nu och inför framtiden.

– Det började med att vi utvecklade en bilbarnstol som var tänkt för bilpooler och för familjer som bildelar säger magnus Blom, VD för Tillit. Vi skapade en produkt som är lätt att installera, som går att fälla ihop och som är enkel att bära till bilen. Vi kallar den för TinySeats.

– När vår bilbarnstol var klar så stötte vi på ett problem. Människor oroar sig för att lånade eller delade stolar ska ha tappats eller till och med varit med i en olycka. För att komma runt den oron började vi utveckla en sensor som mäter hur stolen hanteras – vi får helt enkelt en historik för alla stolar som har sensorn. Med den historiken kan man känna sig trygg med att bilstolen fortfarande är säker. Om man kan känna sig trygg med en bilbarnstol som någon annan använt så får stolen också ett andrahandsvärde.

– Idag tillverkas cirka 34 miljoner bilbarnstolar om året. De flesta används bara en bråkdel av den tid som de skulle kunna användas och 90% av stolarna slutar p娔landfills”. Att producera stolarna ger lika mycket koldioxidutsläpp som ett medelstort koleldat kraftverk gör på ett år.

– Vi är ett nystartat bolag under uppbyggnad. Det vi söker är en partner, en kund, som vågar utmana dagens linjära modell och istället tillsammans med oss vill utforska hur affären kan se ut för en bilbarnstol som håller radikalt mycket längre på marknaden än idag.

Nyttja Mer
Nyttja Längre
Använda Mindre

Kontakt

Knektvägen
438 08 Hindås
Sverige

E-post

Webbplats