Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
CirkKarta_Entral

Entral

Abonnemang på rätt behörighet

Entral utvecklar tjänster och produkter som passersystem och personalliggare, samt bolagskontroll framför allt för byggarbetsplatser men även permanenta installationer.

Entral gör personalliggare och passersystem, så att rätt person kommer in på rätt ställe med rätt behörighet, framför allt på byggarbetsplatser. Till detta hör även den fysiska passerlösningen, t ex en kortläsare. Affärsmodellen bygger på att kunden hela tiden flyttar med sig sitt passersystem och personalliggare och det är där det nya kommer in. Entrals produkter blir liggande på ett förråd eller i en hytta, och de kan ligga länge innan det används igen. Företaget jobbar nu på att förbättra affärsmodellen för att produkterna ska nyttjas bättre. Man abonnerar på hela tjänsten och den fysiska produkten, och när kunden avslutar användningen vid ett byggprojekt så skickar de tillbaka produkten, och startar ett nytt abonnemang vid nästa byggprojekts start.

– Från början gick vi en utbildning i affärsmodellering som väckte tankar, vi insåg att vi hade produkter som inte användes fullt ut och genom att tjänstefiera kunde vi få kunderna att nyttja våra produkter bättre och mer, och dessutom ge en bättre lösning till våra kunder säger Mathias Nilsson, VD på Entral.  Kunden får fräscha grejer i gott skick vid varje nystart, slipper hålla reda på dem och förvara dem och får dem till rätt ny arbetsplats direkt, och systemet är uppsatt som det ska vara, uppdaterat och anpassat efter det byggets behov. Dessutom såg vi att vi då kunde göra av med mindre material, vi tror att vi kommer att beställa ca 10% av den mängd material mot vad vi gjort tidigare, vi slipper skeppa massor med material från Kina genom att våra fysiska produkter används smartare.

– Man tänker mycket själv på vad man kan tjäna pengar på, men man är inne i sin egen tankeverksamhet alltid, det är alltid svårt att komma på nya idéer själv – så tipset kan vara att gå utbildningar, få perspektiv utifrån, någon annan som tittar på verksamheten. Man blir blind.

Nyttja Mer
Använda Mindre

Kontakt

Seldonsvägen 8
302 62 Halmstad
Sverige

E-post

Webbplats

Telefon

050 – 159 05 00