Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
CirkKarta_BatteryLoop

BatteryLoop

Energilagring med återanvända fordonsbatterier

BatteryLoop gör företag mer hållbara genom att erbjuda kunskap, tjänster och produkter för att skapa energioptimerande energilösningar som möter det växande behovet för effekt i realtid.

BatteryLoop Energy Storage Systems (BLESS™) är baserade på återanvända fordonsbatterier från elfordon.. Istället för att batterierna går direkt till återvinning, förlänger företaget livslängden på batterierna och använder dem i smarta energi-lager. Livslängden för ett elbilsbatteri i ett fordon är tio-tolv år, med Batteryloops teknik kan de användas under dubbelt så lång tid. Den kommersiella livslängden för batterier säkras, samtidigt som belastningen på miljön minskar. Dessutom stöttar energilagringssystemet elnätet samt möjliggör lagring av förnybar energi.

BatteryLoop startades 2017 för att utforska nya möjligheter att återanvända bilbatterier för energilager, som en del i Stena Recycling. Stena har i decennier varit en ledande fordonsåtervinnare. Sedan ELV-direktivet infördes 2007 samarbetar Stena Recycling med fordonsindustrin och certifierade bildemonteringsföretag för att säkerställa högsta möjliga återvinningsbatteryloopgrad för uttjänade fordon. Idag täcker detta även batterier i elfordon. 2019 levererade BatteryLoop sitt första system och sedan september 2021 är Batteryloop ett eget företag under Stena Metall.

Nyttja Längre
Använda Mindre

Kontakt

Masthamnsgatan 23
413 28 Göteborg
Sverige

E-post

Webbplats

Telefon

070-775 22 27