Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
CirkKarta_Atelje_Lycktan

Ateljé Lyktan

Belysningsprodukter – med fokus på energieffektivitet, hållbarhet och cirkularitet

Ateljé Lyktan konstruerar, tillverkar och säljer belysningsprodukter – med fokus på energieffektivitet, hållbarhet och cirkularitet. Företaget utformar våra produkter för att användas, uppgraderas och återanvändas på ett genomtänkt och smidigt vis. De gör det möjligt att förlänga produktens livslängd genom att uppgradera såväl hårdvara som mjukvara.

Företaget grundades 1934. De använder sin gedigna belysningskunskap och erfarenhet inom hantverket till att bidra till att människor kan göra medvetna och hållbara val. Här har lampor och belysningslösningar tillverkats i över 85 år och det välfyllda arkivet har definierat svensk design under det senaste århundradet.

Ateljé Lyktan arbetar med att återanvända, reparera, renovera och uppgradera. En återbrukad produkt  anser de vara en produkt som genom sin användning och anpassning medför att man undvikit köp av en nyproducerad motsvarighet och bidragit till en minskad resursförbrukning och klimatpåverkan. Ateljé Lyktan ger sina kunder möjligheten att bygga om en äldre belysningsanläggning, där den yttre stommen och de komponenter som går behålls, men inkråmet fylls med ny teknik anpassade för dagens höga krav vad gäller ljus och ljusteknik. Genom en sådan uppgradering förlängs livstiden och kunderna får en mer energieffektiv anläggning. Förutom en givet lägre driftkostnad, ser man även stora klimatbesparingar och minskade CO2-utsläpp genom att återbruka den ursprungliga produkten i så stor grad som möjligt.

https://www.ateljelyktan.se/sv/discover/afa-como-reuse

Nyttja Mer
Nyttja Längre
Använda Mindre

Kontakt

Fyrvaktaregatan 7
296 35 Åhus
Sverige

E-post

Webbplats

Telefon

044 28 98 00