Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

The Pink är RISE nya hub för design i Umeå

20 juni 2018, 06:00

RISE startar en hub för designdriven samhällsförändring i Scharinska villan i Umeå.  The Pink ska bli en miljö för innovation med utgångspunkt i design och designforskning. Nu kan företag och organisationer bli medlemmar i The Pink.

The Pink fokuserar på designdriven metodik, utforskande prototyper och kompetensutveckling för dynamiskt och meningsfullt transformationsarbete. Som medlem tar man en aktiv roll i ett kontinuerligt kunskapsutbyte och samskapar en miljö för lärande, innovation och systemförändring.

Via RISE nationella och internationella nätverk inom designforskning, lärande, demokrati och deltagarprocesser, samt nära samarbete med designhögskolan på Umeå universitet kommer medlemmarna få tillgång till lokala, nationella och internationella innovationslandskap.

- Medlemmarna i The Pink kommer att vara med och designa framtiden genom prototypande. Vi ser The Pink som ett experimentellt fönster mot framtiden där vi utforskar och arbetar med komplexa samhällsutmaningar med start i ett designperspektiv, säger Ambra Trotto, ledare för satsningen på RISE.

- Att Scharinska villan nu blir en mötesplats där folk kan arbeta, skapa, mötas och knytas samman är oerhört positivt för Umeå. Umeås befolkning har expanderat kraftigt de senaste åren och vi ser fram emot de möjligheter RISE kan skapa för att fortsätta den positiva och så viktiga utvecklingen av regionen, säger Peter Juneblad, Näringslivschef, Umeå kommun.

- Vi är mycket glada att Scharinska villan äntligen får nytt liv. Vår målsättning har hela tiden varit att göra Scharinska tillgängligt för umeåborna, och det är ett hus många umeåbor har en relation till. Nu kan vi på nytt, genom RISE engagemang, ge Umeå en möjlighet att ta del av denna fantastiska byggnad. Både som arbetsplats, mötesplats eller eventplats, vilket känns särskilt bra eftersom Scharinska dessutom i alla år varit en mötesplats kopplat till entreprenörskap och kultur, säger Håkan Martinell, Nordiska Centrumhus.

För mer information kontakta:

Ambra Trotto, 072-527 90 91, ambra.trotto@ri.se

Erik Ronne, 070-897 49 21, erik.ronne@ri.se